Mihail Vlasov rămâne în arest la domiciliu încă 2 luni

Curtea de Apel Bucureşti a decis că fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie, Mihail Vlasov, va rămâne în arest la domiciliu pentru următoarele 60 de zile.

19 aug. 2014, 18:44
Mihail Vlasov rămâne în arest la domiciliu încă 2 luni

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Fostul şef al Camerelor de Comerţ, Mihai Vlasov, a fost eliberat din arest preventiv pe 24 aprilie. Totuşi, el a fost plasat în stare de arest la domiciliu. Instanţa supremă a admis o contestaţie a lui Mihail Vlasov şi a înlocuit măsura arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Mihail Vlasov este acuzat de luare de mită, după ce un om de afaceri i-a cerut să intervină într-un proces.

Pe 9 aprilie, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Mihail Vlasov, avocat în cadrul Baroului Iași, preşedintele Camerei de Comerț și Industrie a României, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii susţin că la data de 13 martie 2014, Mihail Vlasov, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerț și Industrie a României și arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, a pretins de la un martor denunțător suma de 1.000.000 euro, din care a primit 200.000 euro la data de 18 martie 2014.

În schimbul acestor bani, Vlasov i-a promis denunțătorului că-și va folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra arbitrilor din cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României învestiți cu soluționarea unui dosar în care denunțătorul are calitatea de pârât-reclamant și că îi va determina pe aceștia să pronunțe o hotărâre arbitrală favorabilă denunțătorului.

La data de 18 martie 2014 s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului fiind găsită suma de 200.000 euro.