Mihail Vlasov, trimis în judecată într-un nou dosar. Prejudiciul depăşeşte 60 de milioane de lei

Publicat: Joi, 24 Noiembrie 2016 16:24 // Actualizat: Joi, 24 Noiembrie 2016 16:24 // Sursa: romaniatv.net

Procurorii DNA l-au trimis în judecată într-un al treilea dosar pe Mihail Vlasov, la data faptelor președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României - CCIR, în prezent deținut în altă cauză.

Alături de Mihail Vlasov, pentru fapte similare, au mai fost deferiți justiției fiica sa — Ingrid Vlasov, soțul acesteia — Marian Nedelcu, la data faptelor administrator al unei societăți, Rodica Luiza Grigorescu, la data faptelor secretar general CCIR, Mariana Rodica Suciu, la data faptelor director general la SC Romexpo SA, și Nicolai Zdrobici.

În această cauză, luna trecută, Cornelia Liliana Ștefănescu, șefă a Cancelariei CCIR, a încheiat cu procurorii anticorupție un acord de recunoaștere a vinovăției.

DNA susține că, în perioada 2008 — 2014, Mihail Vlasov, abuzând de funcția deținută și de influența dobândită în această calitate, a întreprins demersuri pentru obținerea unor foloase materiale personale și pentru persoane din anturajul său, în detrimentul instituției pe care o reprezenta.

Potrivit procurorilor, au fost adus grave prejudicii atât Camerei de Comerț, cât și SC Romexpo SA la care CCIR este acționar majoritar.

"După ce a preluat conducerea CCIR, Mihail Vlasov a întreprins acțiuni astfel încât bani din bugetul instituției să ajungă la diverse entități/societăți comerciale, în scopul sprijinirii intereselor materiale proprii sau ale unor membri de familie, prin încheierea de contracte și convenții. Concret, el și-a folosit autoritatea și influența față de inculpatele Ștefănescu, Grigorescu și Suciu, pe care le-a determinat să semneze contracte în fals, având drept scop însușirea și respectiv folosirea resurselor materiale ale celor două entități", spun anchetatorii.

DNA menționează că, prin contractele semnate, respectiv contracte de închiriere, contracte de prestări servicii sau colaborare, contracte de asistență juridică cu Cabinetul Individual "Avocat Mihail M. Vlasov", au fost direcționate sume de bani sau au fost puse la dispoziție imobile din patrimoniul CCIR și Romexpo la prețuri derizorii, în favoarea lui Mihail Vlasov și a unor membri de familie.

"Mihail Vlasov și-a însușit sume de bani din bugetul CCIR, pe care le-a cheltuit în interes propriu, după cum urmează: suma de 47.599.382,90 lei retrasă din 'Fondul la dispoziția biroului de conducere/Fond la dispoziția președintelui', prevăzut în bugetul CCIR, ridicată în numerar, pe bază de dispoziții de plată către casierie; suma de 702.487,68 lei retrasă din contul bancar al CCIR, prin plăți efectuate cu cardul către mai multe cazinouri, pentru participarea la jocuri de noroc, fără să o restituie", se arată în comunicat.

Conform DNA, Mihail Vlasov și celelalte persoane, prin actele și faptele lor, au produs prejudicii patrimoniilor Camerei de Comerț și societății Romexpo de peste 54,3 milioane lei, respectiv de aproximativ 6,1 milioane lei.

În cauză, procurorii anticorupție au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra a cinci imobile ce au fost deținute de către Mihail Vlasov și înstrăinate către membri ai familiei sale în scopul eludării măsurilor asigurătorii, precum și asupra unui imobil ce aparține fiicei acestuia.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Mihail Vlasov a mai fost trimis în judecată în alte două dosare penale, în legătură cu exercitarea funcției de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, în aprilie 2014 și iunie 2015.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ingrid Vlasov Mihail Vlasov Vlasov DNA Vlasov procese
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8357
RON
13 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H