Mihail Vlasov, urmărit penal pentru dare de mită într-un nou dosar

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihail Vlasov, avocat în Baroul Iași, pentru dare de mită.

02 mart. 2015, 14:50
Mihail Vlasov, urmărit penal pentru dare de mită într-un nou dosar

Mihail Vlasov, fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), a sosit, luni dimineaţa, la DNA, unde a fost audiat într-un nou dosar în care procurorii fac cercetări pentru trafic de influenţă. Întrebat de ziarişti în legătură cu recenta condamnare într-un alt dosar, Mihail Vlasov a replicat „Mă aşteptam să fiu condamnat la moarte”.

Mihail Vlasov a fost citat să se prezinte la sediul DNA pentru a fi audiat în acest caz, după ce, săptămâna trecută, procurorii i-ar fi adus la cunoştinţă o nouă acuzaţie.

Mihail Vlasov, patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă

La ieşirea din sediul DNA, nici Mihail Vlasov şi nici avocatul acestuia nu au dorit să comenteze acuzaţiile din noul dosar.

Întrebat în legătură cu condamnarea recentă pe care a primit-o, Mihail Vlasov a răspuns ironic: „Mă aşteptam să fiu condamnat la moarte”.

Mihail Vlasov a mai fost întrebat de un jurnalist dacă a venit să depună un denunţ, acesta a declarat: „Să nu-mi pui niciodată în viaţa ta întrebarea cu denunţul.

Mihail Vlasov a fost condamnat, vineri, la 4 ani de închisoare cu executare de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti. Acesta este acuzat de trafic de influenţă. Decizia nu este definitivă.

STENOGRAME INCENDIARE în dosarul Vlasov

De asemenea, instanța i-a interzis lui Vlasov exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii, pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei închisorii.

Din pedeapsa de 4 ani se va scădea perioada în care Mihail Vlasov a stat în arest preventiv, respectiv 24 aprilie — 29 august 2014.

Judecătorii au menținut controlul judiciar față de Mihail Vlasov, urmând ca el să plătească de 6.000 lei cheltuieli judiciare către stat.

Mihail Vlasov a recunoscut faptele de care era acuzat de procurori şi a solicitat instanţei să fie judecat în procedură simplificată, astfel încât să-i fie redusă pedeapsa, însă Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 21 octombrie 2014, să-i respingă cererea.

Mihail Vlasov era judecat sub control judiciar din 30 august 2014, după ce, din 24 aprilie 2014 a fost arestat la domiciliu, în dosarul în care este acuzat că a luat mită 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki. Anterior, din 19 martie 2014 până în 24 aprilie 2014, Vlasov a fost arestat preventiv.