Mihăiţă, copilul care l-a cutremurat pe Dan Puric: „Cuvântul impresionat nu are valoare” VIDEO

Dan Puric povesteşte despre cazul lui Mihăiţă, un copil bolnav de cancer în fază terminală, care a cerut să îl vadă, pentru a-i povesti visul său. Băiatul a murit, dar alţii, în situaţia lui, ar putea trăi mai mult. Ajută-i şi tu. Implică-te în campania derulată de România TV şi RTV.NET, "România are suflet". 

18 apr. 2013, 12:27
Mihăiţă, copilul care l-a cutremurat pe Dan Puric: „Cuvântul impresionat nu are valoare” VIDEO

Într-o seară de mai, un copil de opt ani a avut un vis. Se făcea că Sfântul Ioan Rusu, ocrotitotul copiilor, l-a apucat de mână și i-a spus că totul va fi bine. Mihăiță a zâmbit și le-a povestit apoi medicilor despre visul său. Cu toții au rămas buimaci, mai ales că Sfântul urma să poarte hramul bisericii care ocrotea suferințele bolnavilor de cancer de la Hospisul Sfânta Irina. Locul în care, atunci, se afla și Mihăiță.

Într-o zi, domnul doctor Pavel Chirilă mi-a spus: „Mihăiță vrea să te vadă!” iar el, Dan Puric, i-a răspuns uimit: „Care Mihaiță?”. Așa începe povestea lui Mihăiță rostită din gura maestrului Puric. Undeva, în urmă cu câțiva ani, un copil bolnav de cancer, în fază terminala, i-a cerut să-l vadă.

În clipa aceea am fost cutremurat. Cuvântul impresionat nu are valoare. Am fost cutremurat pentru că nu știi cum să te prezinți în fața acestui eveniment. Primul lucru pe care l-am făcut, în stângăcia mea, m-am dus să cumpăr o mașinuță teleghidată. Al doilea lucru a fost atunci când am deschis ușa în rezervă și l-am văzut pe Mihăiță. Stătea întins, pe un pat, nu putea să se ridice. Nu am văzut niciodată în viața mea ochi mai triști și mai maturi la un copil!”, povesteşte Dan Puric.

„Neputând să se ridice, m-am jucat eu cu mașina ca să îi arăt cum se joacă și știu că mă privea cu un zâmbet. Copilul eram eu. Rolurile s-au inversat și, ceea ce m-a cutremurat, a fost atunci când l-am întrebat: Mihăiță….știi, data viitoare…. data viitoare ce să-ți aduc? Iar el m-a rugat dacă pot să îi aduc o iconiță cu Sfântul Ioan Rusu.
Și acum sunt emoționat când îmi amintesc pentru că l-am întrebat: Ce știi tu despre Sfântul Ioan Rusu?, iar el mi-a răspuns: Nu știu nimic dar mi-a apărut azi noapte în vis și mi-a spus: stai liniștit, nu te teme. Voi avea eu grijă de tine!”.

N-am mai apucat să îl văd a doua oară pe Mihaiță. Acum câteva luni am fost la Galați și am dat autografe. Lângă mine stătea o femeie frumoasă care avea o lacrimă. Era mama lui. O mai văzusem odată, acolo în rezervă. Era o umbră. Acum, umbra își revenise cât poate să își revină o umbră….”, spune Puric.

Astăzi, mama lui Mihăiță este alături de bolnavii de cancer din România. Pentru aceasta își îndreaptă toate gândurile către construirea Clinicii Nera, primul centru de recuperare oncologică din România.

Șansele la viață în lupta cu cancerul cresc considerabil dacă e depistat la timp, și dacă, pe tot parcursul bolii, pacientul e îndrumat și susținut. Pentru aceasta, medicii de la Sfânta Irina își doresc să pună bazele CLINICII NERA, primului Centru de Recuperare Oncologică din România. Motivația lor e una cât se poate de simplă și adevărată. „Clinica NERA vrea să îl preia pe bolnav de acolo de unde a aflat vestea. Rapiditatea cu care noi ne vom mișca, va face diferenta între viață și moarte”.

Recuperarea oncologică este un concept folosit de zeci de ani, cu succes în multe țări din Europa și America și are în vedere abordarea personalizată, interdisciplinară și multidisciplinară a cancerului. Terapiile adaptate, centrate pe pacient, permit acestuia să-și mobilizeze și dezvolte resursele fizice și mentale pentru a stimula mecanismele de auto-vindecare.

Ajută la construcția Clinicii Nera, primul centru de recuperare oncologică din România.

Intră pe www.clinicanera.ro sau dă un SMS la 8843 în valoare de 2 euro (fără TVA)

Sună la 0900900150 (10 euro), 0900900152 (5 euro), 0900900154 (2 euro)

Cont bancar: RO64WBAN25110002A2064936 l
Banca Comercială SanPaolo România, Sucursala Moşilor.

Povestea lui Mihăiţă face parte din campania „România are suflet”, iniţiată de RTV.NET şi România TV.