Mihnea Costoiu: „Dezbaterea electorala a arătat ca Victor Ponta este singurul candidat cu un proiect pentru di

Senatorul Mihnea Costoiu, preşedintele PSD Diaspora a declarat că dezbaterea electorală dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis a demonstrat care este candidatul care are un proiect concret pentru diaspora.

12 nov. 2014, 17:43
Mihnea Costoiu: „Dezbaterea electorala a arătat ca Victor Ponta este singurul candidat cu un proiect pentru di

„Cred că înfruntarea dintre cei doi candidaţi a demonstrat că Victor Ponta este candidatul cu un proiect pentru sprijinirea comunităţilor româneşti din afara ţării, în timp ce Klaus Iohannis nici măcar nu a efectuat vizite în diaspora”, a spus senatorul PSD.

Acesta a subliniat totodată că românii din afara ţării au de ales între un program consistent de politici publice şi simpla retorică de campanie: „Guvernul Ponta a militat în continuu pentru păstrarea identităţii comunităţilor româneşti din statele vecine, la fel cum a acţionat permanent în planul UE pentru respectarea drepturilor cetăţenilor români. Programe precum «Prima Casă» sau «Prima Maşină», posibilitatea finanţării prin fonduri europene a afacerilor deschise de membrii comunităţilor româneşti din Diaspora, toate acestea arată clar că Victor Ponta cunoaşte situaţia şi face eforturi pentru a susţine şi a ajuta aceşti oameni. Klaus Iohannis, din păcate, s-a arătat dezinteresat de soarta acestor cetăţeni români, rămânand cantonat într-o retorică a vorbelor, şi nu a faptelor, aşa cum pretinde”, a arătat Mihnea Costoiu.

Senatorul PSD s-a declarat de asemenea nemulţumit de invocarea de către ACL a intereselor românilor din diaspora în scopuri politicianiste: „Nu cred că soarta acestor oameni contează cu adevărat pentru Klaus Iohannis şi cei din jurul lui. Din păcate, ACL speculează o nemulţumire legitimă a românilor pentru a-şi urmări propria agendă. Dacă dl. Iohannis și ACL ar fi fost interesaţi cu adevărat de exercitarea dreptului de vot în diaspora, atunci ar fi făcut o solicitare către BEC pentru găsirea de soluţii în interiorul actualului cadru legal. Or, nici ACL şi nici Klaus Iohannis nu au făcut un demers în acest sens, ceea ce arată că interesul lor este unul pur politic şi în niciun caz unul de substanţă”, a spus Mihnea Costoiu.