Mihnea Costoiu, pus sub învinuire de DNA, în dosarul privind baza sportivă "Cutezătorii". "O să-mi probez nevinovăţia"

Publicat: Marţi, 10 Octombrie 2017 18:41 // Actualizat: Marţi, 10 Octombrie 2017 18:41 // Sursa: romaniatv.net

Fostul ministru delegat pentru învăţământ superior, Mihnea Costoiu, a fost pus sub învinuire pentru fapte de corupţie, marţi, în dosarul privind baza sportivă "Cutezătorii" din Capitală, cauză în care este cercetat şi omul de afaceri Dinu Pescariu, potrivit unor surse judiciare.

"Nu pot să fac niciun fel de declaraţie. Ce pot să spun este că o să-mi probez nevinovăţia. Voi veni de fiecare dată când voi fi chemat", a declarat Costoiu după audieri. Surse judiciare au declarat că fostul ministru a fost pus sub învinuire pentru fapte de corupţie, transmite Mediafax.

Fostul ministru delegat pentru învăţământ superior, Mihnea Costoiu, s-a prezentat, marţi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), acesta fiind audiat în dosarul ce priveşte baza sportivă "Cutezătorii" din Capitală. Costoiu a fost însoţit de avocat.

Citeşte şi: Pescariu, la ieşirea de la DNA: Baza Cutezătorii nu a fost niciodată pentru elevi, ci pentru nişte şmecheri din Ministerul Educaţiei


Mihnea Costoiu era secretar general în cadrul Ministerului Educaţiei în 2003, atunci când baza sportivă Cutezătorii din Bucureşti a fost trecută iniţial din administrarea ministerului în cea a Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS). Ulterior, în 2005, baza a revenit la minister pentru ca, la finele anului 2013, aceasta să fie trecută din nou din administrarea Ministerului Educaţiei în cea a Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), printr-o hotărâre aprobată de Guvern în ultima şedinţă din an.

Baza Cutezătorii a fost închiriată în 2004 Fundaţiei Dinu Pescariu, pentru zece ani, respectiv până în martie 2014, pentru o chirie de 9.000 de euro pe lună. Contractul de locaţiune a fost încheiat atunci între RA-APPS şi Fundaţia Dinu Pescariu. Potrivit unor informaţii apărute în presă, în 2009 a fost semnat un act adiţional prin care contractul a fost prelungit până în 2034.

Baza sportivă şi de agrement - situată pe malul drept al lacului Tei - a aparţinut încă din 1972 Ministerului Învăţămîntului, sub diversele denumiri pe care acesta le-a purtat de-a lungul timpului. Începînd cu 1976, aici a fost amenajat "Complexul sportiv de agrement Cutezătorii" şi au avut loc activităţi sportive, cultural-artistice, ştiinţifice, inclusiv taberele şcolare, pentru elevi şi copii din întreaga ţară.

În aceeaşi cauză a fost audiat şi omul de afaceri Dinu Pescariu, pus sub control judiciar pentru fapte de corupţie privind modalitatea în care a închiriat baza.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Dinu Pescariu dna Mihnea Costoiu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8422
RON
25 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H