Mihnea Costoiu: Salut măsurile adoptate de Guvern pentru sprijinirea românilor din străinătate

Preşedintele PSD Diaspora, Mihnea Costoiu, a apreciat drept juste şi legitime măsurile adoptate de Executiv pentru sprijinirea românilor din străinătate.

09 oct. 2014, 14:44
Mihnea Costoiu: Salut măsurile adoptate de Guvern pentru sprijinirea românilor din străinătate

„Eliminarea taxelor consulare pentru certificatele de naștere ale copiilor născuți în străinătate este o măsură importantă care vine în sprijinul comunității românilor din diaspora. Dincolo de aspectul financiar, cred că acest demers contribuie major la strângerea legăturilor cu societatea românească, arătând totodată că Guvernul condus de Victor Ponta tratează cu respectul cuvenit cetățenii români de peste hotare”, a declarat Mihnea Costoiu.

Acesta a subliniat totodată și importanța extinderii prevederilor programului „Prima Casă” pentru românii din diaspora. „Cred că această măsură vine în întâmpinarea speranțelor multora dintre românii care locuiesc și care muncesc în alte state. Impactul ei nu este relevant numai la nivel economic, ci şi din perspectiva solidarității care ar trebui să caracterizeze relațiile dintre societatea românească şi comunitățile din diaspora”, a precizat Mihnea Costoiu.