Mihnea Motoc a fost cooptat în conducerea Centrului European pentru Politici Strategice

Fostul ministru al Apărării Mihnea Motoc a fost cooptat, miercuri, în conducerea Centrului European pentru Politici Strategice, calitate în care urmează să formuleze recomandări strategice în domeniul politicii de apărare preşedintelui preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

03 mai 2017, 10:43
Mihnea Motoc a fost cooptat în conducerea Centrului European pentru Politici Strategice

„Colegiul Comisiei Europene a decis astăzi cooptarea mea în conducerea Centrului European pentru Politici Strategice (think tank-ul intern al Comisiei), calitate în care urmează să formulez recomandări strategice în domeniul politicii de apărare Preşedintelui Juncker, în ceea ce ţine de prerogativele Comisiei. Voi începe în două săptămâni noua activitate, fără îndoială o provocare pentru mine, după 26 de ani de serviciu diplomatic naţional. Ceea ce găsesc însă cel mai important este că această poziţie, legată de un domeniu dintre cele mai sensibile politic, apărarea europeană, totodată una din cele mai interesante şi promiţătoare dezvoltări din sfera mai largă a dezbaterii despre viitorul Europei, este încredinţată unui român”, a scris Motoc pe contul său de Facebook.

În opinia sa, comunicarea de un an de pe Facebook s-a dovedit mult mai preţioasă decât îşi pot imagina prietenii săi virtuali.

”Voi fi sub o obligaţie de rezervă, dar la urma urmei nu îmi amintesc să nu o fi avut vreodată de când am început să lucrez. Vă sunt recunoscător pentru drumul împreună de până acum. Mi-l doresc continuat cum e mai bine pentru noi toţi”, a conchis fostul ministru al Apărării.