Mihnea Motoc, ministrul Apărării, a analizat situaţia regională de securitate împreună cu James R. Clapper

Mihnea Motoc, ministrul Apărării Naționale, l-a primit vineri pe James R. Clapper, directorul pentru informații naționale al SUA, împreună cu care a analizat evoluția situației regionale de securitate, cu accent pe zonele de instabilitate care se manifestă adiacent spațiului nord-atlantic, informează MApN.

12 aug. 2016, 15:52
Mihnea Motoc, ministrul Apărării, a analizat situaţia regională de securitate împreună cu James R. Clapper

Mihnea Motoc a salutat deciziile adoptate la Summitul NATO de la Varșovia, subliniind importanța pe care o acordă România sprijinului SUA în implementarea inițiativelor pentru consolidarea flancului estic al Alianței, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

„România a militat și a acționat pentru întărirea cooperării la Marea Neagră și în Balcani, angajând resurse naționale importante pentru îndeplinirea acestor obiective”, a arătat oficialul român.

De asemenea, adaugă MApN, ministrul Motoc a evidențiat nivelul excelent al cooperării bilaterale în plan militar și de securitate, sub auspiciile Parteneriatului strategic pentru secolul XXI între România și SUA.

„Valențele strategice ale acestui parteneriat sunt reflectate prin proiectele de cooperare concretă deja materializate, între care au fost menționate participarea României la sistemul NATO de apărare împotriva rachetelor balistice din Europa (Baza militară de la Deveselu), baza de transport multimodal de la Mihail Kogălniceanu, precum și modernizarea facilităților de antrenament ale Armatei României, unde se pot pregăti forțe ale SUA și partenere”, se mai arată în comunicatul MApN.