Mihnea Motoc, ministrul Apărării, despre mutarea rachetelor nucleare din Turcia: Nu au existat planuri în această direcţie

Mihnea Motoc, ministrul Apărării, spune că sunt "speculaţii" informaţiile potrivit cărora Statele Unite au început transferul focoaselor nucleare staţionate pe teritoriul turc în România. El afirmă că nu au existat "planuri în acestă direcţie".

18 aug. 2016, 11:42
Mihnea Motoc, ministrul Apărării, despre mutarea rachetelor nucleare din Turcia: Nu au existat planuri în această direcţie

Întrebat despre informaţiile publicate joi de EurActiv.com privid mutarea arsenalului nuclear din Turcia în România, ministrul Apărării a spus că acestea sunt „speculaţii”.

„Nu există niciun fel de întâlnire, de planuri în această direcţie”, a declarat, joi, la Buzău, ministrul Apărării, citat de News.ro.

„Ce vă pot spune este că nu au existat niciun fel de discuții nici la nivel politic, nici la nivel specializat în acest sens. Nu există niciun fel de gândire, de planuri în această direcție. Deci categoric nu putem vorbi reacționând la această informație decât că este o speculație”, a completat Mihnea Motoc.

EurActiv.com susţine citând surse independente că Statele Unite au început transferul focoaselor nucleare staţionate pe teritoriul turc în România, în contextul escaladării tensiunilor dintre Washigton şi Ankara în urma loviturii de stat eşuate din noaptea de 15-16 iulie. Însă, Ministerul de Externe a negat faptul că teritoriul român a devenit noua gazdă a armelor nucleare americane.

Citeşte şi: SUA mută arme nucleare din Turcia în România (EurActiv). Ministerul de Externe neagă