Mihnea Motoc va participa la reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele UE

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, va participa, joi și vineri, la reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene, care are loc la Amsterdam, unde vor fi discutate problematicile majore ale agendei europene de securitate și apărare, potrivit unui comunicat emis de MApN.

04 feb. 2016, 07:54
Mihnea Motoc va participa la reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele UE

În cadrul reuniunii accentul va fi pus pe aprofundarea cooperării europene în domeniul apărării și misiunilor și operațiilor în derulare, sub egida Politicii de Securitate și Apărare Comună (PSAC).

Dezbaterile din cadrul reuniunii se vor desfășura din perspectiva implementării deciziilor Consiliului European în domeniul apărării, președinția olandeză a Consiliului urmărind, în vederea dezvoltării dimensiunii PSAC a Uniunii Europene, cele trei axe agreate la reuniunea CE din decembrie 2013 și reiterate la reuniunea din 2015: creșterea eficacității, a vizibilității și a impactului PSAC, dezvoltarea capabilităților și consolidarea industriei europene a apărării„, precizează MApN.

În marja reuniunii este prevăzută și o sesiune privind Strategia globală de politică externă și de securitate a UE, care se va desfășura cu participarea comună a miniștrilor apărării și miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, adaugă sursa menționată.

Potrivit MApN, la discuții vor fi prezenți adjunctul secretarului general al NATO, Alexander Vershbow, și subsecretarul general al ONU pentru operații de menținere a păcii, Herve Ladsous.