Mii de egipteni cer plecarea militarilor lui Mubarak de la putere

Reuniţi vineri după-amiază în Piaţa Tahrir, locul protestelor care au dus la alungarea de la putere a lui Hosni Mubarak, mii de egipteni cer acum plecarea de la putere a foştilor militari din garda generalului.

27 ian. 2012, 16:49
Mii de egipteni cer plecarea militarilor lui Mubarak de la putere

Sub sloganul „mândrie şi judecată”, mii de egipteni s-au reunit vineri după-amiază pentru a se ruga în Piaţa Tahrir din Cairo, înaintea unei manifestaţii destinate să ceară în special plecarea militarilor aflaţi la putere de la căderea, în urmă cu un an, a preşedintelui egiptean Hosni Mubarak.

Manifestanţii urmează să plece din diferite moschei din Cairo după rugăciunea săptămânală de vineri pentru a ajunge la Tahrir, epicentrul revoltei populare din ianuarie-februarie 2011.

Purtând drapele şi pancarte, manifestanţii cer punerea în aplicare a obiectivelor revoluţiei, în special încetarea judecării civililor de către tribunale militare, o restructurare a Ministerului de Interne şi respectarea libertăţilor şi justiţiei sociale. Manifestaţii urmează de asemenea să aibă loc în alte oraşe din ţără, în special la Alexandria şi  Suez.