Mii de familii, fără apă şi căldură din cauza unei avarii. Vezi zonele afectate

O conductă de agent termic din reţeua primară a oraşului Bacău s-a spart în noaptea de duminică spre luni şi a lăsat fără apă caldă şi căldură aproximativ 6.000 de apartamente.

14 nov. 2016, 15:10
Mii de familii, fără apă şi căldură din cauza unei avarii. Vezi zonele afectate

Băcăuanii care locuiesc in cartierul ANL Bucegi si Fagaras, cei de pe strazile Bicaz, Republicii, Garii, Energiei, Bistrita Lac, in centrul orasului si in zona de nord a Bacaului nu au apă şi căldură din cauza unei avarii.

„Aceasta avarie a fost identificata pe ramura cea mai lunga a retelei de termoficare. Din fericire, la aceasta retea sunt racordati mai putini consumatori, decât pe cealalta ramura. Data fiind amploarea lucrarii, cel mai probabil, bacauanii din zonele afectate vor resimti caldura in apartamente abia miercuri”, declara Narcisa Antoneac, purtator de cuvânt la Thermoenergy Group SA Bacau.

Potrivit desteptarea.ro, primele semne ale unei posibile avarii majore au aparut saptamâna trecuta la intersectia strazilor Spiru Haret cu str. Constantin Ene. Aburul care iesea prin gurile de aerisire nu prevestea nimic bun. Cu timpul, fisura a devenit tot mai mare in conducta, iar acum se impune inlocuirea ei.

Datorita amplasarii gurii de vizitare, este posibil ca circulatia rutiera sa se stranguleze in zona amintita, pe durata lucrarilor de interventie. Citeşte şi: 9.000 de familii din Braşov nu au apă caldă şi căldură