Mii de iordanieni cer ANULAREA tratatului de pace cu Israelul

Mii de persoane au manifestat vineri în Iordania pentru a denunța 'încălcările' Israelului în teritoriile palestiniene, în special pe Esplanada Moscheilor din Ierusalimul de Est, și au cerut anularea tratatului de pace cu Israelul, care datează din 1994.

16 oct. 2015, 16:30
Mii de iordanieni cer ANULAREA tratatului de pace cu Israelul

Răspunzând unui apel lansat de Frații Musulmani iordanieni de a protesta împotriva ‘încălcărilor’ israeliene, circa 5.000 de persoane s-au adunat după rugăciunea de vineri în fața Moscheii al-Husseini din centrul capitalei Amman.

‘Fără ambasadă sionistă pe teritoriul iordanian’, au scandat protestatarii, dintre care unii au ars steagul israelian, potrivit Agerpres.

‘Anularea tratatului (de pace cu Israelul) este răspunsul’, se putea citi pe bannere în timpul protestului.

Citeşte şi Netanyahu: Israelul va folosi TOATE MIJLOACELE în faţa escaladării violenţelor cu palestinienii

Alte demonstrații au avut loc la Zarqa și Mafraq, la nord și est de Amman, precum și la Jerash (nord-vest), Irbid (nord) și Aqaba (sud).

Cisiordania și Ierusalimul de Est, partea palestiniană a Ierusalimului anexată și ocupată de Israel, se confruntă de la 1 octombrie cu tulburări care s-au extins apoi și în Fâșia Gaza și care suscită temeri privind o nouă Intifada. Violențele s-au soldat cu 34 de morți, printre care mai mulți autori ai atacurilor cu armă albă, și sute de răniți în rândul palestinienilor, în timp ce de partea israeliană au murit șapte oameni și zeci de persoane au fost rănite.