Mii de locuitori din Argeş NU mai au apă potabilă. Reţeaua publică de alimentare, infestată cu E.coli

Reţeaua publică de alimentare cu apă din localitatea argeşeană Corbi este infestată cu E.coli, iar apa este nepotabilă în alte patru localităţi din judeţ, mii de persoane fiind afectate, au anunţat autorităţile din Argeş. Bacteria E.Coli a fost depistată în urma unor analize ale DSP Argeş în reţeaua publică de alimentare cu apă din localitatea argeşeană Corbi.

20 sept. 2016, 11:10
Mii de locuitori din Argeş NU mai au apă potabilă. Reţeaua publică de alimentare, infestată cu E.coli

Potrivit directorului adjunct al DSP Argeş, Adrian Stoica, reţeaua publică de alimentare cu apă din localitatea argeşeană Corbi este infestată cu bacteria E.coli, acesta declarând că nu se poate confirma prezenţa bacteriei E.coli cu verotoxină, cea care a cauzat moartea mai multor bebeluşi, la începutul acestui an.

De asemenea, subprefectul judeţului Argeş, Emilian Dragnea, a declarat că şi în alte patru localităţi rezultatele analizelor efectuate de DSP Argeş au arătat că apa este nepotabilă.

„Din datele primite de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, analizele microbiologice efectuate la probele de apă din mai multe comune din judeţ au evidenţiat că aceasta este nepotabilă. La Albeştii de Argeş problemele persistă, aici fiind sistată furnizarea apei de aproximativ o săptămână. Mulţi dintre localnici se alimentează cu apă din fântânile proprii. S-a luat legătura atât cu primarul din localitate, cât şi cu furnizorul de apă, iar bazinele vor fi din nou dezinfectate. Apa este nepotabilă şi în comuna Slobozia, dar şi în satul Zidurile din Mozăceni (cu o sută de gospodării fiind afectate). De asemenea, în localitatea Uda se refac probele, apa din reţeaua care alimentează localitatea fiind sistată”, a declarat, marţi, subprefectul judeţului Argeş, Emilian Dragnea, citat de Mediafax. 

Potrivit acestuia, mii de locuitori din Argeş nu beneficiază de apă potabilă.

Toţi cei cinci primari ai localităţilor unde s-a constatat că apa din reţelele publice este nepotabilă au fost informaţi pentru a lua toate măsuri.

Rezervoarele vor fi dezinfectate, iar apoi vor fi recoltate noi probe. De asemenea, populaţia a fost înştiinţată să nu mai consume apă până la remedierea situaţiei.

Şi reţeaua publică de alimentare cu apă din Găleşeşti, sat situat în comuna argeşeană Budeasa, a fost infestată cu bacteria E. coli, în urmă cu două săptămâni, dar în urma măsurilor luate rezultatele probelor prelevate au arătat că apa este din nou potabilă.