Mii de oameni, fără apă potabilă după închiderea unei staţii de tratare, din cauza ploilor abundente

Societatea care furnizează apa în judeţul Sibiu a decis închiderea staţiei de tratare de la Avrig, din cauza turbidităţii mari generate de precipitaţiile abundente. Consumatorii din localităţile Mârşa, Bradu şi Racoviţa au rămas fără apă, fiind vorba despre apoximativ 7.000 de consumatori.

30 iul. 2018, 11:21
Mii de oameni, fără apă potabilă după închiderea unei staţii de tratare, din cauza ploilor abundente

Sociatatea Apă Canal SA Sibiu, furnizorul regional de apă şi canalizare, a anunţat, luni, că, din cauza turbidităţii mari generate de precipitaţiile abundente, este nevoită să întrerupă procesul de tratare în Staţia Avrig.

„În momentul de faţă, astfel, a fost sistată furnizarea apei potabile în localităţile Mârşa, Racoviţa şi Bradu. Sunt afectaţi aproximativ 7.000 de consumatori”, au precizat reprezentanţii societăţii.

Aceştia anunţă că apa are o mare cantitate de mâl dn cauza ploilor din ultima perioadă şii nu poate fi tratată.

„În funcţie de evoluţia vremii şi de nivelul de încărcare al apei din Râul Mare Avrig, linia de tratare va fi repornită cât mai curând şi furnizarea reluată”, au precizat reprezentanţii SC Apă Canal.

Judeţul Sibiu se află de mai multe zile sub cod galben de furturi, avertizarea meteorologilor fiind prelungită până miercuri.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected].