Mii de persoane la tradiţionalul Garden Party, de 10 Mai, la Palatul Elisabeta

Mii de persoane au participat, miercuri, la evenimentul anual "Garden Party", manifestare de tradiție organizată de 10 Mai în grădina Palatului Elisabeta.

10 mai 2017, 17:15
Mii de persoane la tradiţionalul Garden Party, de 10 Mai, la Palatul Elisabeta

La eveniment au luat parte principesa Margareta, principele Radu și principesa Maria, Familia Regală ieșind la balconul Palatului, la ora 17,00, pentru a saluta invitații, după care principii au coborât pentru a discuta cu invitații.

Principesa Margareta a fost primită cu foarte multă căldură de către cei prezenți, majoritatea transmițând urări de sănătate Regelui Mihai. 

Pe parcursul manifestării, Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale și Corul Militar au susținut un concert în grădina palatului.

Printre cei care au răspuns invitației regale s-au numărat: președintele Academiei Române, Ionel Valentin Vlad, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, președintele Federației Comunităților Evreiești din România, dr. Aurel Vainer, ministrul Agriculturii, Petre Daia, Daniel Constantin, Teodor Paleologu, medicii Irinel Popescu, Dorin Sarafoleanu și Monica Pop, Nunțiul Apostolic în România, Monseniorul Miguel Maury Buendía, ambasadorii SUA și Statului Israel la București, Hans Klemm și Tamar Samash.

Au fost prezenți invitați din toate județele țării și din Republica Moldova, personalități ale autorității centrale și locale, ale mediilor academic, cultural, științific și politic, ale societății civile și mediului de afaceri, reprezentanți ai Corpului Diplomatic și ai clerului. 

Pe 12 mai, în Studioul de concerte „Mihail Jora” al Societății Române de Radiodifuziune, va avea loc concertul dedicat sărbătorii de 10 Mai. Concertul va fi susținut de Orchestra Națională Radio, sub bagheta maestrului William Kunhardt. Solist va fi violonistul Eugen Sârbu. Publicul va putea asculta „Imnul Regal” de E. Hübsch, Concertul în Re major pentru vioară și orchestră op. 61 de Beethoven și Simfonia nr. 4 în Mi minor Op. 98 de Brahms. Principesa Maria va asista la concert.

Seria dedicată regalității române se va încheia pe 14 mai cu evenimentul „Cupa Regelui la Oină”, la Stadionul Arcul de Triumf, Federația Română de Oină aflându-se sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Regelui.loading...