Mii de români, executaţi ABUZIV de ANAF. Ce trebuie să faci dacă te trezeşti cu CONTURILE BLOCATE

Mii de români se trezesc în fiecare an cu conturile blocate din cauza unor datorii pe care nici nu ştiau că le au la Fisc, informează România TV. Iar asta se întâmplă pentru că ANAF sare peste etapele legale şi îi execută silit prin poprire pe cont fără să îi anunţe.

04 feb. 2015, 08:41
Mii de români, executaţi ABUZIV de ANAF. Ce trebuie să faci dacă te trezeşti cu CONTURILE BLOCATE

În mod normal, procedura legală prevede că dacă avem datorii neplătite la stat de foarte mult timp, ANAF-ul trebuie să ne notifice întâi printr-o scrisoare recomandată prin poştă cu confirmare de primire sau dacă situaţia o permite în format electronic, pe mail.

Dacă nici după această etapă nu ne-am plătit datoria, atunci ANAF afişează anunţul pe site-ul instituţiei şi la avizier, iar după 15 zile se consideră că anunţul a fost comunicat şi se trece la blocarea conturilor. În mod legal, aceasta este ultima variantă la care se recurge atunci când contribuabilul este de negăsit.

Cu toate acestea, deseori, funcţionarii sar peste primele etape şi apar foarte multe abuzuri. Din această cauză în fiecare an mii de români se trezesc cu conturile blocate pentru taxe, impozite sau amenzi pe care nu ştiau că le aveau de plătit sau le plătiseră deja.

Singura soluţie pentru românii aflaţi în această situaţie este să conteste executarea, însă şi aceasta este o procedură de foarte lungă durată.

Citeşte şi ANAF execută silit şi MORŢII: Fiscul a trimis o decizie de impunere unei persoane decedate acum 24 DE ANI