Mii de români, în PERICOL din cauza microbuzelor. Reprezentanţii RAR au găsit NEREGULI mari la maşini

Registrul Auto Român, împreună cu Poliţia Rutieră, au desfăşurat, pe 31 iulie 2014, o acţiune specială de control în trafic, la nivel naţional, care a vizat autovehiculele de transport persoane cu 8+1 locuri. 57,43% dintre cele 505 vehicule controlate au fost neconforme, iar 6,14% prezentau pericol iminent de accidente.

06 aug. 2014, 11:03
Mii de români, în PERICOL din cauza microbuzelor. Reprezentanţii RAR au găsit NEREGULI mari la maşini

Printre neconformităţi s-a constatat că unele autovehicule cu 9 locuri erau înregistrate în acte ca având 6 locuri sau altele declarate în acte ca având destinaţie de transport marfă erau utilizate şi pentru transport persoane, informează un comunicat al RAR remis, miercuri, AGERPRES.

Din punct de vedere al securităţii rutiere, 43,37% au fost găsite neconforme, iar din acest procent de vehicule 6,14% prezentau pericol iminent de accidente.

Citeşte şi ÎNGRIJORĂTOR. Ce se va întâmpla cu transportul public în viitor

Din punct de vedere al emisiilor poluante au fost găsite neconforme 8,71% dintre autovehiculele controlate. 1,78% dintre autovehicule aveau probleme de identificare.

Din punct de vedere al dovezii de efectuare a ITP, 95,05% dintre vehicule aveau documentul valabil, 4,55% aveau ITP expirat, iar 0,40% fals.

Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă precizează că în urma acestor controale, au fost aplicate, împreună cu Poliţia Rutieră, 212 sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute 6 permise de conducere şi 153 de certificate de înmatriculare.

Citeşte şi De Cartea Recordurilor! Cum au încăput 42 de ROMI într-un MICROBUZ de 9 locuri