Mii de români, în vizorul ANAF. Cum vrea Fiscul să colecteze taxe şi impozite restante

Statul are nevoie de bani, iar ANAF porneşte o amplă operațiune de strângere de taxe și sume restante.

16 iun. 2022, 12:48
Mii de români, în vizorul ANAF. Cum vrea Fiscul să colecteze taxe şi impozite restante

Mii de români sunt luați în vizor de ANAF. Inspectorii fiscali îi contactează pe contribuabili să le reamintească ce au de plătit. De asemenea, Fiscul îndrumă firmele cu probleme cum să facă să își amâne plata taxelor și impozitelor fără să fie penalizate, potrivit Antena 3.

De asemenea, Fiscul trimite informări pentru ca toți cei vizați să își declare veniturile în vederea impozitării acestora.

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, susține că speră să adune mai mulți bani la buget, dar și să îi ajute pe contribuabili să se informeze.

Citeşte şi: Închisoare pentru românii care nu-şi plătesc impozitele. ANAF pune tunurile pe rău-platnici

Recent, preşedintele Fiscului a anunţat „acțiuni foarte ferme cu Antifrauda acolo unde se produce marea evaziune fiscală”.

„Am declarat de la începutul mandatului meu că nu mi se pare normal să mai irosim resursele ANAF, care oricum sunt limitate, alergând după un comerciant care vinde și el 3 covrigi și un suc la un colț de stradă, într-un chioșc. Trebuie să mergem acolo unde se produce marea evaziune fiscală”, a spus președintele ANAF, în cadrul emisiunii Ora de Profit, de la Prima TV.

Citeşte şi: ANAF, avertisment pentru milioane de români, amenzi încep să curgă din 25 mai