Mii de români nu mai pot pleca în vacanţă. Patronul sinucigaş i-a păgubit cu peste 7 milioane de euro

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, a dat miercuri detalii despre soarta agenţiei Omnia Turism, al cărei patron s-a sinucis luni. Nii de români se găsesc acum în imposibilitatea de a mai merge în concediu.

18 oct. 2017, 08:14
Mii de români nu mai pot pleca în vacanţă. Patronul sinucigaş i-a păgubit cu peste 7 milioane de euro

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, i-a sfătuit pe toţi cei care au pachete cumpărate prin Omnia Turism să nu mai plece în acele călătorii, deoarece conturile agenţiei au fost blocate de bănci, fapt pentru care nu pot fi efectuate plăţi.

”Ministrul Mircea Dobre a discutat personal cu o parte dintre clienţii agenţiei Omnia Turism şi cu reprezentanţii agenţiilor partenere, pentru a găsi posibile soluţii de ieşire din această situaţie. În acest moment s-a calculat o pierdere totală de 7,4 milioane de euro, bani încasaţi deja de agenţia Omnia Turism din vânzarea unui număr de 8.300 de pachete pentru anul 2018, în valoare totală de circa 11,4 milioane de euro”, se arată într-un comunicat emis marţi seara de minister.

Citeşte şi Patronul unei agenţii de turism s-a sinucis din cauza problemelor financiare

Miercuri, Mircea Dobre a revenit cu lămuriri suplimentare, el declarând într-o conferinţă de presă: „Pot să vă spun că sunt 433.000 de euro încasati de la persoane fizice sau juridice şi 202 clienţi care trebuiau să plece în excursii si nu se mai poate, pentru ca nu sunt achitate cazările. în 2018 sunt vândute pachete în valoare de 7,5 milioane de euro, pentru 8.500 de clienţi , deci ne gândim că e cea mai mare  pagubă realizată de o agenţie de turism, după Revoluţie„.