Mii de şoferi vor primi înapoi banii plătiţi pe amenzi de viteză. Radarele au fost setate greşit

Peste 3.000 de șoferi din Germania își vor primi banii plătiți pe amenzi de viteză, deoarece radarele care i-au surprins nu erau setate corespunzător.

21 iun. 2018, 11:10
Mii de şoferi vor primi înapoi banii plătiţi pe amenzi de viteză. Radarele au fost setate greşit

Un număr de 3.300 de șoferi vor primi înapoi banii pe care i-au plătit pentru amenzile de depășirea a vitezei pe o autostradă din Germania, după ce s-a constatat că radarele erau setate greșit, scrie stirilekanald.ro.

Citeşte şi Comercianţii nu vor mai avea voie să vândă băuturi energizante minorilor. Amenzi uriaşe pentru cine nu respectă legea

De asemenea, pe lângă suma totală de 60.000 de euro, încasată pentru amenzile respective, care va fi înapoiată, și punctele de penalizare vor fi anulate.

Toate acestea din cauză că indicatoarele radarelor arătau că viteza maximă admisă este de 60km/h, însă pentru acea porțiune de drum de pe Autostrada A2, în direcția Oberhausen, ar fi trebuit să fie de 80km/h.

Șoferii vor trebui să se prezinte la Biroul Federal al Traficului Rutier, unde să facă o cerere specială pentru returnarea sumei achitate, împreună cu dovadă plății.