Mike Pence: SUA sunt decise să continue parteneriatul cu Uniunea Europeană

Statele Unite sunt decise să continue cooperarea și parteneriatul cu Uniunea Europeană, a declarat luni, la Bruxelles, vicepreședintele american Mike Pence, care a evocat un 'angajament puternic' al președintelui Donald Trump în acest sens, transmit AFP și Reuters.

20 feb. 2017, 13:46
Mike Pence: SUA sunt decise să continue parteneriatul cu Uniunea Europeană

Pence a fost primit luni de președintele Consiliului European, Donald Tusk, și are prevăzută o întrevedere și cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

”Astăzi am privilegiul, în numele președintelui Trump, de a exprima angajamentul puternic al Statelor Unite de a continua cooperarea și parteneriatul cu Uniunea Europeană”, a afirmat vicepreședintele SUA la finalul întrevederii cu Donald Tusk.

”Indiferent de diferențele dintre noi, continentele noastre au o moștenire și valori comune și, mai presus de orice, același scop de a promova pacea și prosperitatea prin libertate, democrație și stat de drept. Față de toate aceste obiective noi rămânem angajați”, a subliniat el.

Citeşte şi Vicepreşedintele american, Mike Pence, în prima vizită oficială în Europa. Se întâlneşte cu lideri ai UE şi ai NATO

La rândul său, Donald Tusk a spus la finalul convorbirilor cu Mike Pence că Uniunea Europeană poate conta pe sprijinul ‘fără echivoc’ al Statelor Unite.

Înaintea întâlnirii cu vicepreședintele american, Jean-Claude Juncker a estimat că Statele Unite au nevoie de o Uniune Europeană puternică și unită. ”Cred că SUA au nevoie de o Uniune Europeană solidă, unită, cu privire la toate chestiunile posibile. Nu este momentul ca Europa să se dividă în foste categorii naționale, provinciale”, a estimat Juncker.