Miliardarul Donald Trump este fascinat de dictatori. Vrea să discute faţă-n faţă cu Kim Jong-Un

Miliardarul american Donald Trump are o "fascinație bizară" pentru lideri străini ce conduc prin forţă şi intenţionează să îi facă o vizită liderului de la Phenian, Kim Jong-Un, pentru a discuta despre programul nuclear.

18 mai 2016, 06:33

Consilierul candidatei democrate la Casa Albă, Hillary Clinton a criticat politica externă a contracandidatului ei, miliardarul Donald Trump, ca „neavând niciun sens pentru restul dintre noi”, după ce candidatul republican la președinția Statelor Unite a declarat că dorește să poarte discuții cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, informează Reuters.

„Lăsați-mă să înțeleg: Donald Trump îl insultă pe liderul celui mai apropiat aliat al nostru și apoi spune că i-ar face plăcere să discute cu Kim Jong Un?”, a declarat consilierul principal de politică externă Jake Sullivan într-un comunicat, informează Agerpres.

Citeşte şi Premierul francez Manuel Valls: Donald Trump este un om rău

„Presupun că are sens pentru el, din moment ce l-a lăudat de asemenea pe Kim Jong Un pentru executarea unchiului său și pare să aibă o fascinație bizară pentru lideri străini ce conduc prin forță, cum ar fi Putin și Kim. Abordarea sa a politicii externe nu are niciun sens pentru restul dintre noi”, a adăugat el.