Miliardarul francez Serge Dassault, proprietarul Le Figaro, a fost arestat

Miliardarul francez Serge Dassault, senator si parinte al avionului Rafale, a fost arestat preventiv miercuri, intr-un dosar de prezumtiva cumparare de voturi, in perioada cand era primar, scrie AFP.

19 feb. 2014, 22:30
Miliardarul francez Serge Dassault, proprietarul Le Figaro, a fost arestat

Starea de arest preventiv a fost ridicata miercuri seara, pentru perioada noptii, urmand a fi instituita din nou joi, au precizat surse judiciare.

Omul de afaceri, in varsta de 88 de ani, a fost audiat intreaga zi de miercuri in sediul Oficiului central anti-coruptie si infractiuni financiare si fiscale din Nanterre, in apropiere de Paris.

Dassault, proprietarul cotidianului conservator Le Figaro, este banuit ca si-a folosit averea pentru a-si asigura realegerea la Corbeil-Essonnes, municipalitate in apropiere de Paris unde a fost primar in perioada 1995 – 2009.

Senator de dreapta UMP (Uniunea pentru o miscare populara, opozitie), si-a pierdut in 12 februarie imunitatea, solicitata de mai multe luni de justitie, deschizand astfel calea arestarii preventive. Doar dupa a doua cerere a judecatorilor parizieni influentul om de afaceri a anuntat ca renunta la imunitate.

Nascut in 4 aprilie 1925, Serge Dassault face parte dintr-o dinastie care a marcat viata politica si economica franceza de peste 60 de ani si care a fost curtata de toate guvernele, indiferente daca au fost dreapta sau stanga.