Miliarde de lăcuste fac ravagii în lume. Fenomenul poate duce la foamete

Miliarde de lăcuste fac ravagii în lume. Momentan invazia lăcustelor de deșert a afectat grav zone din Africa de est, India, sudul Asiei și Pakistanul. ONU a tras un semnal de alarmă că urmează o gravă criză de foamete.

11 iun. 2020, 04:54
Miliarde de lăcuste fac ravagii în lume. Fenomenul poate duce la foamete

O nouă invazie a lăcustelor de deșert devorează culturile din întreaga lume. Specialiștii susțin că invazia a trecut la a patra generație care produce roiuri de până la 8 mii de ori mai mari decât la începutul anului.

Fenomenul care a uimit o lume întreagă a apărut în urmă cu trei luni, iar unele roiuri au dimensiuni uriașe. Lăcustele de deșert pot parcurge 150 de kilometri pe zi, iar un roi are între 40 și 80 de milioane de insecte.

Africa de Est, India, sudul Asiei și Pakistanul sunt deja invadate de roiul de lăcuste. ONU a avertizat ca în ritmul acesta, până la sfârșitul anului, va veni foametea în masă. În luna aprilie specialiştii au semnalat un stol de insecte cu mai mult de 100 miliarde exemplare. Din anii 1950 nu a mai fost întâlnită o invazie de dimensiuni atât de mari.

La începutul anului, China a antrenat o armată de 100 de mii de rațe pentru a le trimite în misiune să oprească lăcustele.

Citeşte şi Africa, lovită de o nouă molimă, pe lângă COVID-19. Al doilea val de lăcuste e de 20 de ori mai mare decât primul, imagini teribile