Milioane de români care au făcut rapelul cu Pfizer trebuie să se vaccineze din nou

Albert Boula, CEO Pfizer, a declarat că persoanele care au primit acest vaccin vor avea nevoie probabil de o doză nouă în opt luni de la rapel.

15 mai 2021, 12:40
Milioane de români care au făcut rapelul cu Pfizer trebuie să se vaccineze din nou

Şeful Pfizer confirmă că va fi nevoie de o a treia doză de vaccin la câteva luni de la rapel. Imunizarea colectivă nu va fi suficientă pentru lupta împotriva pandemiei, deoarece noile tulpini apărute şi imunizarea pierdută după opt luni de la vaccinare necesită vaccinare periodică. Varianta optimă ar fi medicamentoasă, dar pastila orală experimentală pentru tratarea Covid-19 al companiei Pfizer nu este încă disponibilă, a declarat, vineri, directorul general al producătorului american de medicamente, Albert Bourla, la Delphi Economic Forum VI din Atena.

Bourla a cofirmat totodată, pentru prima oară, că o a treia doză de vaccin va fi necesară după opt luni de la imunizare, pentru a proteja faţă de noile mutaţiile de coronavirus apărute, potrivit publicaţiei Greek City Times. Astfel, după cum declară Albert Boula, populația va trebui să fie vaccinată anual împotriva coronavirusului.

”Ar trebui să fim precauţi până la încheierea studiilor clinice, dar dovezile de până acu, sunt încurajatoare”, a spus Bourla.

Acesta a explicat că substanţa la care lucrează compania omoară virusul şi este foarte sigură, dar a adăugat că orice concluzii sigure legate de aceasta vor fi disponibile după  această vară.  În ceea ce priveşte vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat cu producătorul german de medicamente BioNTech, Bourla a spus că, în opinia sa, va fi necesară o a treia doză după 8-12 luni după administrarea celei de-a doua.

Moderna recomandă a treia doză de vaccin anti-COVID în faţa tulpinilor îngrijorătoare

Imunitatea oferită de vaccinul realizat de Pfizer/BioNTech este de cel puţin şase luni, a mai spus Bourla, adăugând că o doză de rapel va fi necesară în fiecare an.

El a mai arătat că, până acum, vaccinul a fost capabil să trateze toate variantele apărute. Ştirea nu este o surpriză. De la începutul acestui an, variante ale coronavirusului original au apărut în întreaga lume. Variantele au fost identificate în Marea Britanie, India, Africa de Sud, Brazilia, New York şi multe alte zone din întreaga lume

Bourla a vorbit, la forumul economic din Atena, despre caracterul adecvat al vaccinului Pfizer şi despre obiecţiile sale faţă de renunţarea la drepturile asupra brevetelor de vaccin.

CEO-ul Pfizer, născut la Salonic, s-a referit iniţial la poziţia pe care a adoptat-o ​​împotriva suspendării brevetelor pentru vaccinuri. După cum a subliniat, în ceea ce priveşte preţul, Pfizer oferă deja vaccinuri contra cost, în funcţie de situaţia financiară a ţărilor care îl achiziţionează.

Pfizer pregăteşte doza 3 a vaccinului, cu scopul de a spori imunizarea organismului

În ceea ce priveşte volumul de producţie, companiile au deja capacitatea de a produce cantitatea necesară de vaccinuri, a spus Bourla, adăugând că Pfizer intenţionează să producă 3 miliarde de doze de vaccin pentru coronavirus la nivel mondial pentru 2021 – şi 4 miliarde de doze în 2022.

Coronavirus: Peste 3,3 milioane de persoane au murit din cauza pandemiei în întreaga lume de la finalul anului 2019

Peste 3,346 de milioane de persoane au murit din cauza pandemiei de coronavirus în întreaga lume de la finalul anului 2019, conform unui bilanţ stabilit de AFP.

Cele mai multe decese s-au înregistrat în SUA (585.222 ). Brazilia este pe locul doi, cu 432.628 de decese, urmată de India (262.317), Mexic (219.901) şi Regatul Unit (127.651).


loading...
Partenerii noștri