Milioane de români primesc bani pentru acţiuni. Ultima zi de plată este 6 august

Depozitarul Central va distribui, de luni, 6 august, sumele de bani aferente plăţii de dobândă anuală, precum şi rambursarea valorii nominale pentru titlurile de stat emise de Ministerul Finanţelor Publice.

03 aug. 2018, 17:23
Milioane de români primesc bani pentru acţiuni. Ultima zi de plată este 6 august

„Depozitarul Central informează investitorii că, începând cu data de 06.08.2018, distribuie sumele de bani aferente plăţii de dobândă anuală, precum şi rambursării valorii nominale pentru titlurile de stat emise de Ministerul Finanţelor Publice (simbol R1808A). Emitentul va plăti deţinătorilor aceste două sume de bani, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dobânzii anuale este în valoare de 2,15 lei/ obligaţiune, iar valoarea nominală este de 100 lei/obligaţiune”, se spune într-un comunicat al Depozitarului Central, remis vineri AGERPRES.

Deţinătorii care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul deţinătorilor emitentului, la data de 27.07.2018.

Potrivit sursei citate, deţinătorii care sunt clienţi ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central îşi pot încasa sumele de bani aferente plăţii de dobândă, precum şi rambursarea valorii nominale prin intermediul acestuia.

Pentru deţinătorii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se face fie prin transfer bancar, fie în numerar, la ghişeele bancare ale BCR din întreaga ţară.

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare decontare şi registru.