Milionarul Nick Rădoi face dezvăluiri din perioada comunismului: „L-au bătut pe tata şi, când a venit rândul meu să mă bată, mi-au spus că sunt ca şi mort”

Nick Rădoi este acum un antreprenor de succes în Statele Unite ale Americii, unde are afaceri de milioane de dolari, însă acesta a dezvăluit că viaţa sa şi a familiei sale nu a fost deloc uşoară în România, pe vremea comunismului.

02 dec. 2021, 17:35
Milionarul Nick Rădoi face dezvăluiri din perioada comunismului: „L-au bătut pe tata şi, când a venit rândul meu să mă bată, mi-au spus că sunt ca şi mort”

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, afaceristul Nick Rădoi a făcut retrospectiva anilor din Epoca de Aur, atunci când avea doar 18 ani şi el şi familia sa au fost luaţi în vizorul de Securitate, iar viața li s-a schimbat total, averea fiindu-le confiscată și fiind obligaţi să emigreze.

”Tata era împotriva regimului, iar comuniștii au pus ochii pe noi. Țin minte și acum că au venit și ne-au luat de acasă și ne-au arestat. L-au bătut pe tata, iar când a venit rândul meu să mă bată mi-au spus că sunt ca și mort. Tata mi-a spus să nu semnez nicio hârtie. Cum nu aveam împliniți 18 ani, m-au ținut în celulă și m-au bătut până nu am mai știut de mine, șase luni am stat în spital. Un avocat a văzut cazul nostru și într-un final pe mine m-au eliberat, iar pe tata l-au dus la Timișoara, iar la scurt timp Ceaușescu a dat ordin să ne dea afară din țară.”, a declarat Nick Rădoi pentru Fanatik.

În momentul în care a fost expulzată, familia Rădoi nu au putut să-și ia nimic din averea pe care o strânsese până în acel moment. Nick Rădoi își amintește și acum faptul că a reușit cu greu să își ia doar două bagaje cu câteva lucruri, pentru a putea trăi o perioadă.

”Tata era un om cu bani, avea o afacere, noi o duceam foarte bine din punct de vedere material și niciodată nu am fi plecat din România. Ne-au luat tot ce am avut, casă, mașini, tot. Tata se ocupa și cu creșterea oilor, aveam 500 de animale și scoteam mulți bani de pe urma lor. Avem de toate. Noi am făcut două bagaje, ne-au aruncat într-un autobuz și ne-au expulzat în Italia. Am stat în lagăr în Italia aproape 8 luni, timp în care am cerut azil politic în America. Așa am ajuns, în decembrie 1980, în New York.”, a mai povestit milionarul.

Nick Rădoi: „Am ajuns cu 20 de dolari în buzunar. Mergeam pe la gunoaie să iau haine”

Deși acum spune că are milioane de dolari în conturi, atunci când a ajuns în America, afaceristul nu avea bani pentru cele necesare și mărturisește că 13 ani a trudit din greu, ca să strângă 300.000 de dolari și să reușescă să-și deschidă un business. Nici Radoi își amintește și acum de prima chirie pe care și-a permis-o și o descrie ca fiind o garsonieră mică, umilă.

”Am ajuns în California cu 20 de dolari în buzunar. Am dormit în niște parcuri până ne-am găsit ceva de muncă. Mergeam din casă în casă, făceam curățenie, tundeam iarba și așa am reușit să îmi găsesc o chirie. Nu aveam bani de haine, așa că mergeam pe la gunoaie să iau haine, tot acolo am găsit și un televizor. Gunoiul era pentru mine un fel de mall. În fiecare seară mergeam și căutam prin gunoaie.

Mi-a luat 13 ani să fac 300.000 de dolari și așa mi-am deschis primul business. Am fost un om sincer, de cuvânt și muncitor.”, a povestit milionarul.

Citeşte şi: Lucian Mîndruţă, cuvinte emoţionante despre tatăl lui: „Te salut cu durerea de a nu te fi cunoscut atât de bine…”