Militanţii USL se alătură protestelor şi ies luni în stradă

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că membrii şi simpatizanţii partidelor din opoziţie se vor alătura de luni protestatarilor. Totodată, Antonescu a cerut puterii, pe un ton ultimativ, să convoace o sesiune extraordinară a Parlamentului şi să declanşeze procedura alegerilor anticipate.

15 ian. 2012, 19:12
Militanţii USL se alătură protestelor şi ies luni în stradă

„Începând de mâine, vom cere membrilor şi simpatizanţilor noştri să se alăture paşnic protestului public pentru că, dacă Traian Băsescu şi clica lui şi-a bătut joc de ţara asta, a făcut-o din motivul stupid că se poate orice”, a declarat Antonescu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute duminică seara.

Liberalul a criticat lipsa de reacţie a preşedintelui şi guvernului faţă de evenimentele interne din ultimele 48 de ore. „Avem doar jandarmi aruncaţi în prima linie şi pe umerii cărora a fost pusă toată autoritatea statului. În numele USL, facem un apel la calm, la evitarea violenţelor, iar la jandarmi să deosebească între protestatarii paşnici şi elementele turbulente”, a spus preşedintele PNL.

Acesta a apreciat că doar soluţia alegerilor anticipate poate debloca situaţia tensionată şi oferi o satisfacţie revendicărilor legitime ale participanţilor de la manifestaţii.

Totodată, opoziţia aşteaptă, ca un prim gest de bunăvoinţă, convocarea sesiunii extraordinare în cursul zilei de luni. „Aşteptăm convocarea seiunii extraordinare. Dacă mâine răspunsul nu va fi unul favorabil, vom trece la măsuri radicale, nu pentru a escalada tensiunea, ci pentru a încerca să o dezamorsăm. Nu mai merge cu jumătăţi de măsură”, a încheiat Crin Antonescu.