Militar mort după un salt cu parașuta! Bărbatul făcea parte din Forțele pentru Operații Speciale Române

Florin Ștreangă, parașutist al Forțelor pentru Operații Speciale, și-a pierdut viața, după ce a suferit un atac de cord, la finalul unor salturi programate cu parașuta, pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav.

08 dec. 2022, 11:16
Militar mort după un salt cu parașuta! Bărbatul făcea parte din Forțele pentru Operații Speciale Române

Maistrul militar Florin Ștreangă făcea parte din Divizionul 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale.

Tragedia a avut loc, luni, 5 decembrie, pe Aeroportul Ghimbav, atunci când el a suferit un atac de cord după efectuarea unor salturi cu parașuta.

Trupul maistrului militar va fi depus joi, 8 decembrie, la Capela Sfântul Mina din Mangalia. Funerariile vor avea loc vineri, 9 decembrie 2022, la Cimitirul Central din Mangalia.

Citiți și: Un avion militar MiG 21 s-a prăbuşit. Cei doi piloţi s-au catapultat şi sunt în viaţă

„Luni, 5 decembrie, maistrul militar clasa a II-a Florin Ștreangă, din cadrul Divizionului 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale a decedat din cauze naturale.

Militarul se afla pe Aeroportul Ghimbav pentru executarea unor salturi de parașutare, când și-a pierdut brusc cunoștiința. După acordarea primului ajutor la fața locului, acesta a fost transferat la Spitalul Județean Brașov, unde după o intervenție chirurgicală efectuată în regim de urgență, a decedat.

MM II Ștreangă Florin avea 49 ani, era angajat al MapN din anul 1993, era căsătorit și avea doi copii.
Transmitem și pe această cale condoleanțe familiei și facem tot ce este necesar pentru a-i sprijini în aceste momente dificile.
Trupul camaradului nostru a fost depus la Capela Sfântul Mina din Mangalia. Funerariile vor avea loc vineri, 9 decembrie 2022, la Cimitirul Municipal din Mangalia.

Cinste și onoare memoriei sale! Dumnezeu să îl odihnească în pace”, au scris colegii săi de la Forțele pentru Operații Speciale Române.

Asociația Națională a Parașutiștilor din România Condor a transmis un mesaj  în care își exprimă regretul despre nefericitul incident în care a murit parașutisul.

„După executarea salturilor programate, maistrul militar Ştreangă Florin a suferit un atac de cord si după mai multe încercări de resuscitare a decedat. Cinste şi onoare memoriei sale! Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în pace! Condoleanţe familiei îndoliate”, transmit aceștia.

De asemenea, și Liga Maiștrilor Militari de Marină a transmis un mesaj după moartea fulgerătoare a lui Florin Ștreangă.

„Cu profund regret și tristețe, am primit vestea că distinsul nostru coleg și camarad, maistrul militar principal Florin Ștreangă, un profesionist desăvârșit, dar mai ales un om cu un mare caracter și un bun prieten, soț și tată, a trecut la cele veșnice luni 5 decembrie. Exprimându-ne părerea de rău pentru această pierdere, transmitem sincere condoleanțe și întreaga noastră compasiune familiei îndurerate și puterea de a trece peste acest moment de grea încercare”, scrie Liga.

Citiți și: Incidente la parada militară de 1 Decembrie. Soldat leşinat la evenimentele organizate de Ziua Naţională a României