Militari americani răniţi în Afganistan

Protestele antiamericane din Afganistan continuă! Şapte militari americani au fost răniţi în urma unui atac cu grenadă care a vizat o bază militară americană. Totodată, autorităţile au identificat suspectul în cazul uciderii a doi consilieri NATO în sediul ministerului de interne din Kabul. Atacurile au loc în urma unor presupuse incendieri ale Coranului, la o bază americană.

26 feb. 2012, 17:08
Militari americani răniţi în Afganistan

Şapte militari americani au fost răniţi în cea de-a şasea zi de proteste americane. În timpul protestelor faţă de presupusele incendieri ale Coranului, manifestanţii au aruncat o grenadă spre o bază a forţelor speciale din oraşul Imam Sahib. Preşedintele afgan a făcut apel la calm. El a cerut încetarea protestelor.

„Acum că ne-am arătat sentimentele şi ne-am apărat credinţa şi valorile religioase cu costul vieţii noastre, este timpul să readucem şi să păstrăm calmul. Nu ar trebui să le permitem inamicilor să profite şi să ne riscăm ţara şi proprietăţile poporului nostru. Sper că oamenii îşi pot păstra calmul”, a declarat Hamid Karzai.

Declaraţia preşedintelui afgan vine la o zi după ce doi consilieri americani au fost ucişi, într-un atac armat care a vizat Ministerul de Interne de la Kabul. Principalul suspect, Abdul Saboor, angajat al serviciilor de informaţii afgane, a fugit din sediul instituţiei guvernamentale imediat după dubla crimă. În urma atacului, NATO a ordonat personalului său din instituţiile guvernamentale să se retragă temporar.