Militari români la exerciţiul multinaţional Combined Resolve IV

250 de militari din Batalionul 151 Infanterie "Războieni", de la Iași, participă, în perioada 7 mai - 6 iunie, la Exercițiul multinațional Combined Resolve IV, la Centrul de Instruire din Hohenfels, în Germania, informează Ministerul Apărării Naționale printr-un comunicat transmis Agerpres.

06 mai 2015, 17:39
Militari români la exerciţiul multinaţional Combined Resolve IV

Exercițiul se desfășoară după un scenariu fictiv, având scopul de a antrena forțele participante pentru planificarea și executarea unui larg spectru de operații terestre ofensive, defensive, de sprijin și stabilitate.

Combined Resolve IV urmărește, de asemenea, dezvoltarea nivelului de instruire pentru executarea misiunilor în comun, creșterea nivelului de interoperabilitate și perfecționarea procedurilor de lucru.

Militarii români vor lua parte la exercițiu cu aproximativ 30 de mijloace tehnice, se arată în comunicat.

Peste 4.700 de militari din zece state membre NATO — Albania, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarca, Italia, Letonia, România, Slovenia, Statele Unite — și din state partenere — Moldova, Muntenegru și Serbia — participă la Combined Resolve IV, în perioada 1 mai — 26 iunie, potrivit site-ului Armatei SUA în Europa.

Citeşte şi Patru avioane de vânătoare F-16, care aparţin Portugaliei, au sosit în România pentru un exerciţiu NATO