Militarii americani au venit în România. Imagini impresionante cu convoiul VIDEO

Statele Unite au început să desfăşoare Regimentul 2 Calaverie, iar primele trupe au sosit în România în ultimele 24 de ore.

09 feb. 2022, 22:30

Militarii americani vin în România. UPDATE: Primul convoi cu tehnică militară a unui detaşament american, ce va fi prezent în România ca parte din angajamentul SUA faţă de aliaţii NATO, a intrat în România miercuri seară, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I. Alte  două convoaie vor sosi pe parcursul nopţii, iar toate se vor deplasa spre Constanţa joi dimineaţă.

„A intrat în ţară primul convoi dintr-o serie de trei care transportă tehnică militară din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac până în baza Mihail Kogălniceau. Şoferii au parcurs deja formalităţile vamale, urmează ca şi celelalte două convoaie să parcurgă aceleaşi formalităţi, iar la momentul ajungerii ultimului şofer în parcare toţi vor executa timpul legal de odihnă, ulterior vor începe deplasarea escortaţi de echipaje de poliţie militară”, a spus comandantul Batalionului 191 Infanterie Arad, locotonent-colonel Ioan Sorin Semeniuc.

Fiecare din cele trei convoaie este format din 16 camioane. Semeniuc a precizat că militarii vor sosi „în zilele următoare pe baza unui grafic de dislocare”.

Detaşamentul american care va staţiona în ţara noastră va purta denumirea Task Force (TF) Cougar şi va fi constituit, în principal, din militari ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie. Militarii americani vor acţiona cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialităţi din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc).

MApN a informat că restul tehnicii de luptă, precum şi militarii acestui batalion vor sosi în România în perioada imediat următoare.

Pentagonul a transmis săptămâna trecută că 1.000 de militari americani vor fi repoziţionaţi din Germania în România.

Comandantul Regimentului 2 Calaverie, colonelul Joe Ewers, a dat detalii despre trupele Armatei SUA care vor fi mobilizate în ţara noastră.

„Ei sunt piesa centrală a acestei incredibile echipe combinate de arme şi sunt membri mândri ai alianţei”, a declarat colonelul Joe Ewers, miercuri, la Rose Barracks din Vilseck, potrivit Mediafax.

Citeşte şi: Daily Mail: Emmanuel Macron i-a făcut lui Vladimir Putin propuneri care nu sunt agreate de NATO

Militarii americani vin în România pe fondul crizei din Ucraina

Oficialul american a afirmat că obiectivul principal al misiunii este de a „întări alianţa NATO” şi de a „reasigura aliaţii”.

Citeşte şi: Forbes: Rachetele ruseşti ameninţă capitala NATO. „Pumnalele” pot ajunge la Bruxelles în 10 minute

Peste 100 de militari americani au sosit în România înaintea unei desfăşurări de aproximativ 1.000 de soldaţi NATO aşteptaţi în ţară în următoarele zile, a declarat ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu.

Oficialii americani au declarat că aproximativ 1.000 de soldaţi ai Alianţei Nord Atlantice vor fi trimişi din Germania în România.

Aproximativ 1.700 de soldaţi americani de la 82 Airborne vor merge, de asemenea, în Polonia.

Citeşte şi: Criza din Ucraina: Rusia anunţă când îşi va retrage trupele din Belarus