Militarii au primit salarii mai mari cu 200-450 de lei şi urmează alte majorări

Disputele şi neîncredea militarilor privind măririle salariale sunt pe cale să se încheie, odată cu sosirea fluturaşilor de salariu pe luna mai.

15 iun. 2017, 08:02
Militarii au primit salarii mai mari cu 200-450 de lei şi urmează alte majorări

Cum Legea privind salarizarea militarilor a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis la finele lunii mai, contabilii din MApN au avut suficient timp pentru a implementa creşterile salariale pentru toţi angajaţii din Apărare.

Citeşte şi Aeronave militare au interceptat un avion austriac în spaţiul aerian al Ungariei

Este vorba mai exact de alinierea salariului minim pe economie de 1.450 lei inclusiv la nivelul bazei ierarhiei militare – SGP. Potrivit surselor din Armată, o parte din militari au primit în această după-amiază fluturaşii de salariu, care prevăd creşteri salariale cuprinse între 200 şi 450 lei pentru SGP, în funcţie de vechime şi grad. De asemenea, militarii vor primi luna aceasta şi diferenţele cuvenite pe luna aprilie, adică încă un plus de 200-450 lei.

Veştile bune nu se opresc însă aici. Începând cu 1 iulie, salariile militarilor se vor majora cu încă 15%, urmând ca de la anul, odată cu promulgarea Legii salarizării unitare de către preşedintele României, salariile militarilor să intre în grila de salarizare votată de Parlament, cu creşteri etapizate până în 2022.