Militarii ceceni atacă o uzină din Mariupol. Anunţul lui Kadîrov: „Nimeni nu va ieși viu”

Militarii ceceni atacă o uzină din Mariupol, locul în care s-ar fi retras și baricadat „trupele naționaliste" ucrainene, a anunțat sâmbătă liderul Republicii Cecenia, Ramzan Kadîrov, potrivit portalului rus de știri Ura.ru.

03 apr. 2022, 21:07
Militarii ceceni atacă o uzină din Mariupol. Anunţul lui Kadîrov: „Nimeni nu va ieși viu”
Militarii ceceni atacă o uzină din Mariupol

Militarii ceceni atacă o uzină din Mariupol. „Vitejii luptători au început să ia cu asalt uzina de la Mariupol. Oamenii aflați sub conducerea fratelui drag Zamid Chalaev, comandant de regiment, sunt hotărâți să alunge toată această mizerie Bandera (n.r. referire la liderul naționalist ucrainean Stepan Bandera) din întreprindere.

Naziștii, Bandera și alte persoane nu au nicio șansă de salvare. Se apropie ora când vor da socoteală pentru mulții ani de abuzuri asupra civililor din Donbas. Nimeni nu va ieși viu, pentru că acest rău trebuie distrus de la rădăcină”, a scris Kadîrov.

Citeşte şi: Regizorul lituanian de filme documentare Mantas Kvedaravicius a fost ucis în Mariupol

Militarii ceceni atacă o uzină din Mariupol

Liderul cecen se referă la membrii Batalionului Azov, o grupare de luptători care a apărut ca urmare a anexării Crimeei de către Rusia în 2014, cu viziuni de extremă dreapta, și care a devenit una dintre motivațiile folosite de propaganda Kremlinului pentru invazia din Ucraina.

De altfel, luptătorii Batalionului Azov reprezintă puțina rezistență ucraineană care se mai opune cuceririi totale a orașului-port Mariupol, asediat de săptămâni bune de către forțele ruse, potrivit agențiilor internaționale de presă.

Regizorul Mantas Kvedaravicius a fost ucis în Mariupol

Regizorul rus Vitaly Mansky, care a relatat şi el moartea lui Kvedaravicius, a precizat că aceasta nu a fost confirmată încă în mod oficial.

Regizorul lituanian de filme documentare Mantas Kvedaravicius a fost ucis sâmbătă în Mariupol, în Ucraina, potrivit colegilor şi rapoartelor media, citate de Reuters.

Prietenul nostru participant la Artdocfest, regizorul lituanian Mantas Kvedaravicius, a fost ucis astăzi la Mariupol, cu o cameră de filmat în mâini, în acest război al răului împotriva întregii lumi”, a declarat pe Facebook regizorul rus Vitaly Mansky, fondatorul festivalului de filme documentare Artdocfest.