Militarii şi poliţiştii vor beneficia de decontarea vacanţelor în 2018, nu de vouchere

Publicat: Joi, 22 Martie 2018 12:11 // Actualizat: Joi, 22 Martie 2018 12:11 // Sursa: romaniatv.net

Bugetarii au dreptul la câte un voucher de vacanță anul acesta, însă pentru angajații din instituțiile de apărare, ordine publică și securitate națională se va face decontarea serviciilor turistice, potrivit unui proiect normativ adoptat de deputați marți. Aceștia nu vor primi vouchere, dar limita decontării va fi aceeași cu cea pentru voucherele de vacanță, la fel ca pentru ceilalți bugetari. Același proiect mai prevede și o majorare salarială, dar și beneficii extinse cu privire la acordarea concediului paternal.

În loc să primească câte un voucher de vacanță anul acesta, pentru polițiști, militari, funcționarii publici cu statut special din administrația penitenciară și personalul civil din instituțiile de apărare, ordine publică și securitate națională se vor deconta vacanțele din România, în limita sumei de 1.450 de lei. Chestiunea e prevăzută de Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 90/2017, care a fost votat marți de deputați, în Camera decizională, urmând să ajungă acum pe masa președintelui României, la promulgare.

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2018. Modificări de ultimă oră! Cine nu mai beneficiază de tichete de vacanţă

Dacă va fi promulgat, chestiunea va intra în vigoare la trei zile după ce legea se publică în Monitorul Oficial. "(...) în anul 2018, pentru personalul militar, polițiștii, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare și personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională, se decontează serviciile turistice prestate de unități aflate pe teritoriul României, efectuate în perioada concediului de odihnă, în limita valorică prevăzută la art.1 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 8/2009 (adică 1.450 de lei - n.red.)", scrie, mai exact, în propunerea adoptată.

Ca bani, nu vorbim de o diferență față de ceilalți bugetari. Aceștia au dreptul de a primi anul acesta câte un voucher de vacanță, în limita a câte 1.450 de lei/bugetar, aspect prevăzut deja de OUG nr. 90/2017 și care nu se vrea modificat (despre acordarea voucherelor de vacanță în 2018 puteți citi aici).

Apoi, dacă prin OUG nr. 90/2017 s-a introdus expres dreptul militarilor de a beneficia și ei de concediul paternal, așa cum prevede Legea nr. 210/1999, deputații au decis marți să extindă acest beneficiu și pentru polițiștii și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională.

Mai multe detalii, pe avocatnet.ro

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 mar 07:07
Răspunde | Votează email 0 email
Dumitrascu
Si pentru aia care mai muncesc in tara asta de ce nu se poate.
23 mar 07:06
Răspunde | Votează email 0 email
Dumitrascu
Si pentru aia care mai muncesc in tara asta de ce nu se poate.
23 mar 07:05
Răspunde | Votează email 0 email
Dumitrascu
Si pentru aia care mai muncesc in tara asta de ce nu se poate.
23 mar 06:33
Răspunde | Votează email 0 email
dan
Militienii au hoteluri la mare, la munte pe banii prostimii oricum!Bugetarii, acesti paraziti sociali mananca si bruma aia de buget,de unde sa vedem scoli, spitale, sosele...???
22 mar 19:56
Răspunde | Votează email -2 email
ella
Si pentru pensionarii militari de ce nu se poate? Macar redus?
1
EUR
4.8408
RON
09 Jul
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H