Militarii români participă alături de cei din SUA şi Marea Britanie la exerciţiul SARMIS-16 în Poligonul Cincu

Militari români, alături de militari din SUA și Marea Britanie participă în perioada 6-18 iunie la exercițiul multinațional SARMIS-16, care se desfășoară la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre "Getica" din Cincu.

03 iun. 2016, 07:45
Militarii români participă alături de cei din SUA şi Marea Britanie la exerciţiul SARMIS-16 în Poligonul Cincu

Astfel, 1.200 de militari din Forțele Terestre Române, aparținând Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, Batalionului 265 Poliție Militară și Batalionului 49 Apărare C.B.R.N „Argeș”, împreună cu 150 de militari din Marea Britanie și 200 din SUA, sprijiniți de aeronave ale Forțelor Aeriene Române, vor participa la exercițiu, precizează Forțele Terestre Române într-un comunicat de presă.

SARMIS 16 este un exercițiu bazat pe un scenariu fictiv, având ca scop antrenarea militarilor Brigăzii 2 Vânători de Munte pentru planificarea, executarea și evaluarea unei acțiuni militare într-un mediu întrunit, multinațional, dezvoltarea nivelului de interoperabilitate cu forțele statelor membre ale NATO, precum și îndeplinirea cerințelor de standardizare ale Alianței.

Pe timpul exercițiului se vor desfășura trageri de luptă cu toate categoriile de armament din dotare. Ceremonia de deschidere a exercițiului va avea loc marți, 7 iunie.

Citeşte şi România va trimite 2.200 de militari şi poliţişti în misiuni externe în 2017 (CSAT)