Minerii de la Exploatarea de uraniu Crucea au suspendat protestul

Minerii de la Exploatarea de uraniu Crucea, judeţul Suceava, au suspendat, miercuri seara, protestul declanşat luni, după ce au primit asigurări că s-a creat cadrul legislativ pentru soluţionarea problemelor. Minerii vor reveni la muncă joi dimineaţă.

04 mart. 2015, 18:28
Minerii de la Exploatarea de uraniu Crucea au suspendat protestul

Ni s-a spus că s-a creat cadrul legislativ şi că vom vedea mâine (joi – n.r.) în Monitorul Oficial„, a spus unul dintre protestatari, care a adăugat că li s-a promis şi că în curând va fi numit un nou director, iar activitatea se va relua normal, potrivit Mediafax. El a menţionat că, în urma acestui anunţ, minerii au decis să suspende protestele şi să revină de joi dimineaţa la muncă.

Minerilor li s-a promis că vor primi câte 300 de lei lunar în plus la salariu până în luna iunie, când se va putea modifica încadrarea în clasa salarială şi li se vor putea asigura majorările salariale convenite prin protocolul semnat în 30 ianuarie cu ministrul Energiei, Andrei Gerea.

Marţi seară, minerii au decis să nu renunţe la protest, după demisia directorului general al Companiei Naţionale a Uraniului, Ioan Moraru, şi a celui al sucursalei Suceava a CNU, Constantin Proboteanu, şi după promisiunea ministrului Energiei, Andrei Gerea, că vor primi o majorare de 300 de lei lunar. Astfel, acţiunea de protest a continuat în cursul zilei de miercuri.