Minerii din Gorj au plecat în marş spre Bucureşti

Angajații Complexului Energetic Oltenia pregătesc un miting de amploare, în București, pentru a protesta împotriva concedierilor anunțate. Astfel, zeci de mineri din Gorj au plecat pe jos, luni, într-un marş de 320 de kilometri, de la Târgu Jiu până la Bucureşti.

10 apr. 2016, 15:17
Minerii din Gorj au plecat în marş spre Bucureşti

Minerii protestează faţă de situaţia Complexului Energetic Oltenia şi a sistemului energetic şi vor să depună mai multe memorii cu privire la disponibilizările de personal. În martie, compania a anunțat că are în vedere disponibilizarea a circa 2.000 de angajați, începând cu data de 1 iulie, potrivit planului de restructurare.

„Măsurile organizatorice necesare în anul 2016, privind reducerea activităţii de exploatare a cărbunelui şi de producere a energiei electrice, vor avea ca efect desfiinţarea unui număr de aproximativ 2.000 de posturi şi implicit încetarea raporturilor de muncă începând cu data de 1 iulie 2016 a unui număr de 2.000 de salariaţi pentru motive care nu ţin de persoana salariatului”, scrie în proiectul de restructurare.

Dintre salariații vizați, 1.070 sunt pensionabili până la 31 decembrie 2019. Ceilalți provin de la UMC Husnicioara, SE Chişcani, Reprezentanţa Bucureşti, Sector Seciuri, Mina Tehomir şi alte categorii, inclusiv TESA.