„Mini Formula 1”, o nouă etapă în acest week-end. Caravana se mută la Prejmer

Piloți din toată țara vor lua startul în acest weekend la a treia etapă din Campionatul Național de Karting, principala rampă de lansare în motorsportul mare.

12 iun. 2019, 14:21
„Mini Formula 1”, o nouă etapă în acest week-end. Caravana se mută la Prejmer

După rundele de la București și Bacău, la finalul acestei săptămâni, caravana kartingului se va muta pe circuitul Prejmer din județul Brașov, una dintre destinațiile tradiționale pentru desfășurarea acestui sport.

Fenomenul din care au pornit Ayrton Senna, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel sau Mark Webber atrage la start zeci de piloți la fiecare etapă. La etapa de la Prejmer, aceștia vor fi împărțiți pe 6 clase, în funcție de vârstă și puterea kartului.

Cei mai mici piloți au 5 ani, în timp ce, spre exemplu, un kart de la categoria regină KZ, folosit exclusiv de cei cu experiență majoră, poate atinge nu mai puțin de 100 km/h în trei secunde, astfel că spectacolul este garantat.

Etapa organizată sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv va începe sâmbătă cu antrenamentele libere și calificările, iar duminică sunt programate manșele finale de concurs. Accesul publicului este gratuit în ambele zile.