Bodog: Ministerele Sănătăţii şi Turismului vor alcătui pachete turistice care să includă serviciile medicale solicitate

Ministerul Sănătății și Ministerul Turismului vor include serviciile medicale din România în pachete turistice, astfel că pacientul care dorește să se trateze în România va beneficia, pe lângă tratamentul medical de care are nevoie, de transport, cazare, masă și de vizitarea unor obiective turistice, a anunțat vineri ministrul Sănătății, Florian Bodog, la prima Conferință Națională de Turism Medical din România.

03 nov. 2017, 19:10
Bodog: Ministerele Sănătăţii şi Turismului vor alcătui pachete turistice care să includă serviciile medicale solicitate

Am avut discuții cu domnul ministru al Turismului să prezentăm serviciile pe care le putem oferi și pachete turistice care să includă servicii medicale. Este un proiect ambițios pe care doresc să îl dezvolt cu domnul ministru al Turismului. Este foarte importantă această conferință, pentru că putem cunoaște pachetele din străinătate, dar putem prezenta și ce poate oferi România. Aceste pachete ar trebui să conțină pentru un pacient care vine, pe lângă serviciile medicale solicitate, și de transport, cazare și masă și să viziteze anumite obiective turistice. (…) Pacienții europeni trebuie să fie egali și să aibă acces la același tip de servicii medicale, indiferent de țara în care locuiesc„, a afirmat ministrul Florian Bodog.

El a precizat că tratamentele medicale cele mai căutate în România de pacienții străini sunt cele stomatologice, balneare, precum și cele oferite de chirurgia plastică și estetică.

În România sunt mulți pacienți care beneficiază de serviciile medicale românești. De exemplu, în județul din care vin (n.r. — Bihor), sunt mulți pacienți care vin pentru tratamente stomatologice, pentru chirurgie plastică, estetică, pentru tratamente balneare. (…) Medicii români sunt foarte buni specialiști, noi avem spitale care pot oferi condiții foarte bune pentru tratament, cabinete private care oferă servicii competitive la prețuri accesibile pentru orice pacient. (…) Dar, în același timp, avem foarte mulți pacienți români care își caută sănătatea la centrele din străinătate. Suntem aici pentru a face schimb de experiență, pentru a ne prezenta bazele de tratament pe care le putem pune la dispoziție pentru pacienții români și străini. (…) Această conferință va fi o bază de pornire pentru o viitoare colaborare între autoritățile statelor membre ale UE și nu numai„, a adăugat Bodog.

Citeşte şi APMGR avertizează: Mai multe medicamente ieftine ar putea dispărea, ca urmare a creşterii taxei clawback