Ministerul Agriculturii a retras de la comercializare peste 29.000 DE LITRI de VIN FALSIFICAT. În ce judeţe a ajuns MARFA

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a iniţiat acţiuni de verificare a calităţii şi conformităţii tuturor vinurilor existente pe piaţă.

10 apr. 2018, 08:07
Ministerul Agriculturii a retras de la comercializare peste 29.000 DE LITRI de VIN FALSIFICAT. În ce judeţe a ajuns MARFA

În urma controalelor au fost depistate unele loturi provenite din Bulgaria, care s-au dovedit a fi falsuri, în depozitele unor distribuitori din judeţele Buzău, Galaţi şi Neamţ.

„Rezultatele au confirmat prezenţa apei exogene şi a alcoolului de altă origine decât cel provenit din fermentaţia mustului de struguri (vin pichet) ceea ce reprezintă elementele infracţiunii de falsificare a vinurilor, conform Legii viei şi vinului 164/2015”, spun oficialii Ministerului Agriculturii.

În urma neconformităţii depistate, s-a retras de la comercializare o cantitate de 29.174 litri vin falsificat şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 80.000 lei.

În plus, a fost sesizată Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, în vederea aplicării legislaţiei fiscale, dar şi IGPR – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice,  în vederea efectuării  cercetărilor de specialitate, a informat MADR.