Ministerul Agriculturii: Peste 12 milioane de euro, disponibili pentru investiţii în abatoare de capacitate mică în zona montană

Publicat: Miercuri, 08 Iulie 2020 12:10 // Actualizat: Miercuri, 08 Iulie 2020 12:10 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a anunţat că peste 12 milioane de euro sunt disponibili pentru investiţii în abatoare de capacitate mică în zona montană. 

"Scopul submăsurii 4.2 vizează înfiinţarea unităţilor de sacrificare în zona montană şi a componentelor de procesare şi comercializare în contextul lanţului integrat, introducerea de noi tehnologii pentru dezvoltarea de noi produse şi procese, aplicarea măsurilor de protecţie a mediului inclusiv scăderea consumului de energie şi a emisiilor GES, promovarea investiţiilor pentru producerea şi utilizarea energiei din surse regenerabile, creşterea numărului locurilor de muncă", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, beneficiarii sunt întreprinderile definite conform legislaţiei naţionale în vigoare, cooperativele, precum şi grupurile de producători constituite în baza legislaţiei naţionale în vigoare.

Rata sprijinului public nerambursabil va fi de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru IMM-uri şi grupuri de producători/cooperative/societăţi cooperative şi de 40% pentru alte întreprinderi şi nu va depăşi 300.000 euro/proiect.

Detaliile cu privire la condiţiile de eligibilitate, tipul sprijinului şi principiile de selecţie pot fi regăsite în Ghidul Solicitantului aferent submăsurii 4.2 - "Sprijin pentru investiţii în procesarea/marketingul produselor agricole - componenta investiţii în abatoare de capacitate mică în zona montană".

Citeşte şi Anunţul ministrului Agriculturii: "Aviaţia va fi utilizată pentru creşterea precipitaţiilor; două centre zonale în Moldova şi Muntenia"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
abatoare agricultură fonduri investiţii Ministerul Agriculturii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8357
RON
12 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H