Ministerul Apărării din Ucraina: Rusia pregătește lovituri cu rachete asupra Transnistriei, cu victime civile

Trupele Federației Ruse se pregătesc să lanseze rachete asupra regiunii transnistrene, avertizează Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

26 apr. 2022, 20:14
Ministerul Apărării din Ucraina: Rusia pregătește lovituri cu rachete asupra Transnistriei, cu victime civile

În mesaj se arată că locuitorii nerecunoscutei „Republici Moldoveneşti Transnistrene” primesc SMS-uri, ca şi cum ar veni din partea Forțelor Armate și a serviciilor de informații ale Ucrainei, dar trimise de fapt de Rusia. Acestea conțin un avertisment despre  lovituri „de rachete și artilerie” pe teritoriul Transnistriei.

„Citat dintr-un mesaj fals”, exemplifică Ministerul Apărării de la Kiev: „Serviciul de Securitate al Ucrainei recomandă cu tărie evacuarea civililor în regiuni mai sigure. Vă asigurăm că Forțele Armate ale Ucrainei nu doresc să facă rău civililor, dar oamenii care rămân în orașe vor fi percepuți ca grupuri de sabotaj și vor fi eliminați fără avertisment. De la ora 19.00 vor fi efectuate bombardamente cu rachete si artilerie pe teritoriul republicii”.

Citeşte şi Maia Sandu, după exploziile în lanţ din Transnistria: „Din informaţiile noastre, pornesc din interiorul regiunii transnistrene”

Aceste mesaje sunt acoperite activ de resursele informaționale de propagandă rusă, anunţă Ministerul Apărării de la Kiev, pe Facebook.
▪ Notă: statul Ucrainei nu are nicio legătură cu aceasta și provocări similare.
▪ Astfel de falsuri și incidente similare care ar putea avea loc pe teritoriul Transnistriei nu sunt altceva decât o altă provocare a serviciilor de informații ruse împotriva Ucrainei și Moldovei.

În fapt, Ministerul Apărării din Ucraina sugerează că aceste mesaje sugerează de fapt un atac pe care l-ar plănui Rusia, mascat sub aceste mesaje false, atribuite ucrainenilor.

Citeşte şi Explozii în Tiraspol! Moscova dă asigurări că nu există niciun risc de escaladare a situației în Transnistria