Ministerul Apărării iartă 1.272.000 de recruţi de o amendă de 300 de lei fiecare

În urma articolului "Peste un milion de români riscă amenzi de 300 de lei fiecare, din cauza recrutării", Ministerul Apărării a luat decizia de a-i ierta de la plată pe cei care au interpretat greşit legea recrutării.

13 dec. 2016, 14:32
Ministerul Apărării iartă 1.272.000 de recruţi de o amendă de 300 de lei fiecare

Conform datelor oficiale, din 2007 până acum au împlinit vârsat de 18 ani aproxiamtiv 1.272.000 de bărbaţi, scrie libertatea.ro. Chiar dacă nu mai trebuie să satisfacă stagiul militar, toţi ar fi trebuit să treacă pe la centrele de recrutare teritoriale pentru luarea în evidenţă, conform legislaţie. Lucru care nu s-a întâmplat pentru că nu a ştiut nimeni, nimic. Conform aceleiaşi legi, cei care nu se prezinta la centrele de încorporare riscă amenzi de până la 300 de lei.

Citeşte şi Peste un milion de români riscă amenzi de 300 de lei fiecare

Ministerul Apărării va modifica cadrul legislativ privitor la recruţi

„Din datele statistice pe care le deţinem rezultă faptul că, încă de la intrarea în vigoare a Legii nr. 395/2005 şi până în prezent, destul de puţini cetăţeni şi-au îndeplinit obligaţia prevăzută la art. 4 din aceasta, respectiv de a se prezenta la centrele militare, imediat după împlinirea vârstei de 18 ani. Având în vedere faptul că scopul pentru care legiuitorul a prevăzut această activitate, respectiv luarea în evidenţa militară a cetăţenilor care au împlinit vârsta de 18 ani, este atins prin alte mecanisme, care asigură furnizarea pe cale instituţională a datelor necesare centrelor militare (există protocoale privind schimbul de date între structurile specializate ale M.Ap.N. şi cele cu atribuţii privind evidenţa populaţiei), Ministerul Apărării Naționale intenţionează ca la prima oportunitate de modificare a cadrului normativ care reglementează evidenţa cetăţenilor cu obligaţii militare să propună eliminarea obligativităţii prezentării cetăţenilor la centrul militar în diferite situaţii, inclusiv în cea prevăzută la art. 4 din Legea nr. 395/2005″, spune comunicatul MApN trimis la redacţie.


loading...
Partenerii noștri