Ministerul Apărării va cumpăra încă cinci avioane F16

Ministerul Apărării va cumpăra încă cinci avioane F16, cu aceeaşi configuraţie ca cele 12 deja achiziţionate, astfel încât în final să existe o capabilitate operaţională aeriană pentru această escadrilă, a anunţat miercuri ministrul Gabriel Leş.

03 iul. 2019, 11:07
Ministerul Apărării va cumpăra încă cinci avioane F16

„Mulţumesc în primul rând Parlamentului României pentru că ieri a aprobat, aşa cum cere legea în cazul achiziţiilor care depăşesc 100 de milioane de euro, iniţierea de către în Ministerul Apărării Naţionale a procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţie pentru un pachet de cinci avioane de la guvernul Republicii portugheze şi a pachetului de bunuri şi servicii complementare de la guvernul Statelor Unite ale Americii, astfel încât să avem capabilitatea operaţională aeriană în final pentru aceasta escadrilă”, a declarat miercuri ministrul Gabriel Leş.

El spune că aceste avioane vor avea aceeaşi configuraţie ca şi cele 12 deja achiziţionate.

„Aceste avioane, când vor fi recepţionate, vor fi din aceeaşi configuraţie ca şi cele douăsprezece pe care le avem, astfel încât să fie o capabilitate unitară. (…) Nu am un calendar, eu sper că în acest sens să terminăm contractul şi să putem semna documentele pentru cele cinci”, a explicat ministrul Apărării.