Ministerul Apelor:Am dispus ANAR ca imediat după aprobarea bugetului să înceapă negocierea actului adiţional la Contractul de Muncă

Ministerul Apelor şi Pădurilor (MAP) spune că acţiunile de protest organizate de salariaţii Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR), instituţie aflată în coordonarea MAP, sunt, în bună parte, îndreptăţite şi că a dispus ANAR ca, imediat după aprobarea bugetului, să înceapă negocierea actului adiţional la Contractul Colectiv de Muncă.

31 ian. 2018, 16:37
Ministerul Apelor:Am dispus ANAR ca imediat după aprobarea bugetului să înceapă negocierea actului adiţional la Contractul de Muncă

Ministerul Apelor şi Pădurilor afirmă, miercuri, într-un comunicat de presă, că, din informaţiile solicitate de la AN Apele Române, parte din revendicări sunt deja soluţionate.

„Pentru soluţionarea cât mai rapidă a celorlalte revendicări ale salariaţilor, conducerea MAP a dispus ANAR ca, imediat după aprobarea bugetului, să demareze negocierea actului adiţional la Contractul Colectiv de Muncă, împreună cu reprezentanţii angajaţilor, şi aplicarea tuturor prevederilor legale, astfel încât să fie respectate toate drepturile salariaţilor prevăzute de lege”, adaugă reprezentanţii Ministerului Apelor şi Pădurilor.

Câteva sute de angajaţi ai Apelor Române din mai multe judeţe au organizat un miting de protest, marţi, pe străzile oraşului Bacău, nemulţumiţi că au rămas fără bonuri de masă şi reclamând că grila de salarizare prin care li se majorau veniturile nu s-a pus în aplicare.

Potrivit liderului de sindicat din cadrul Serviciului de Gospodărire a Apelor Vrancea, Sergiu Mihăilă, salariaţii din Apele Române sunt nemulţumiţi că, de la 1 ianuarie nu mai primesc bonuri de masă, iar banii pe care îi iau, după aplicarea legii salarizării, nu le acoperă pierderea.

„E un miting pentru că salariaţii nu au fost aşezaţi pe grilă conform Legii 153. Am pierdut si bonurile de masă. Un muncitor avea netul 600 de lei, dacă i-a mai tăiat şi bonurile de masă, vă daţi seama câţi bani ia el la sfârşit de lună. Dacă nu se va rezolva nimic, vor merge la Bucuresti şi vom protesta în faţa Guvernului şi a ministerelor „, a declarat Sergiu Mihăilă, lider de sindicat din cadrul SGA Vrancea.