Ministerul Comunicaţiilor sesizează DNA în cazul Poşta Română. Ce nereguli au găsit oficialii Corpului de control

Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională (MCSI) a înaintat joi către Direcția Națională Anticorupție (DNA) raportul Corpului de control privind Poșta Română, sesizând mai multe nereguli referitoare la procedurile privind achiziția sistemelor informatice și a mașinilor, precum și la încheierea contractelor de închiriere a spațiilor, a anunțat, joi, MCSI.

20 oct. 2016, 15:29
Ministerul Comunicaţiilor sesizează DNA în cazul Poşta Română. Ce nereguli au găsit oficialii Corpului de control

„Compartimentul de Control și Audit din cadrul Ministerului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională a finalizat controlul desfășurat efectuat la C.N. Poșta Română S.A., în perioada 26.08 — 30.09 2016. Concluziile raportului au fost înaintate astăzi, 20 octombrie 2016, către Direcția Națională Anticorupție.

Dintre aspectele supuse verificării, Corpul de control al MCSI a sesizat mai multe nereguli, dintre care precizăm: nereguli identificate la procedurile privind achiziția publică pentru IT&C; nereguli la încheierea contractelor de închiriere a spațiilor, cât și la derularea procedurii privind achiziția de mașini”, precizează MCSI, notează Agerpres.

Potrivi sursei citate, controlul s-a efectuat în baza actelor și documentelor puse la dispoziție de Compania Națională Poșta Română.

Citeşte şi:  FRAUDĂ cu bani europeni în achiziţii IT. Corpul de control al Ministerului Fondurilor Europene a sesizat DNA

„MCSI a decis, având în vedere constatările Corpului de control al ministerului, să sesizeze Direcția Națională Anticorupție, privind operațiunile sau actele ilicite, în legătură cu care au rezultat indicii de săvârșire a unor posibile fapte, care pot întruni elementele constitutive ale unor infracțiuni, urmând ca organul de urmărire penală să hotărască asupra existenței sau inexistenței infracțiunilor și asupra vinovățiilor”, precizează MCSI.