Ministerul Culturii anunţă că a fost pusă în funcţiune centrala termică a Bibliotecii Naţionale

Ministerul Culturii a transmis că instalaţia de căldură a Bibliotecii Naţionale a României a fost pusă în funcţiune, după ce au fost efectuate reparaţii la centrală.

14 dec. 2018, 13:04
Ministerul Culturii anunţă că a fost pusă în funcţiune centrala termică a Bibliotecii Naţionale

Un angajat al BNaR a explicat în urmă cu câteva zile că a fost furnizată căldură pentru o parte a imobilului. „De o săptămână, Sala de Literatură are căldură. Am închis sălile din Corpurile A şi B. Toată activitatea se desfăşoară în Sala de Literatură”, a spus acesta, care a mai precizat că se lucrează la centrala care era defectă.

MCIN a transmis vineri în urma solicitării News.ro, făcută la începutul lunii noiembrie, că „a întreprins toate demersurile legale privind punerea în funcţiune a centralelor de tratare a aerului în toată clădirea Bibliotecii Naţionale, conform contractului 5302/2018”.

„Menţionăm că, începând cu săptămâna în curs instalaţia a fost pusă în funcţiune, iar clădirea beneficiază de energie termică, furnizată în parametri optimi”, se arată în răspunsul ministerului.

Reprezentanţii MCIN au colaborat cu reprezentanţii Bibliotecii Naţionale astfel încât o parte a clădirii a beneficiat de energie termică în toată această perioadă, mai precizează reprezentanţii MCIN.

Timp de mai bine de o lună, angajaţii Bibliotecii Naţionale au reclamat faptul că stau în frig şi nu îşi pot desfăşura activitatea în condiţii normale, ei făcând mai multe petiţii către ministerul de care aparţine instituţia.